in ,

Servicehunden Griffin hjalp eieren gjennom skolen – ble belønnet med egen universitetsdiplom

Brittany Hawley, fra Wilson i den amerikanske delstaten North Carolina, bruker rullestol og lider av en tilstand som kalles komplekst regionalt smertesyndrom. Hun har derfor fått sin egen servicehund gjennom paws4prisons-programmet.

Når Brittany skulle på skolen, gjøre gruppearbeid eller delta i praksisen som var en del av utdannigsløpet, var hun helt avhengig av hjelp fra den lojale servicehunden Griffin. Griffin henter mobiltelefonen for henne og hjelper til med alle mulig tjenester slik at Brittany skal ha en mest mulig normal hverdag.

Da Brittany nylig fikk sin mastergrad i ergoterapi fra Clarkson University, var Griffin nok en gang ved hennes side – og Griffin fikk sin egen æresdiplom fra Universitetet.


– Han har gjort alt jeg gjorde, sier Brittany til Associated Press.

Hun forteller at pasientene hun har møtt under praksisen som er en del av utdanningen hennes har sagt at «i dag er terapeuten min Brittany og Griffin», og legger til at når hun nå skal ut og søke jobber så kommer hun og Griffin som en «pakkeløsning».

Brittany forteller videre at hun er så vant til å ha Griffin der at hun ikke kan delta i noe uten å ha hunden ved sin side.

Da Brittany ble diagnostisert med komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) som 16-åring mistet hun evnen til å gå. Hun sitter nå i rullestol. Ifølge NHI.no er CRPS en smertetilstand som opptrer i et avgrenset område, og som foruten smerte også kan bestå av andre plager i det samme området. Tilstanden ble tidligere kalt refleksdystrofi.

CRPS er relativt sjelden og rammer vanligvis en arm eller et ben.  De fleste tilfeller skyldes en akutt skade i en arm eller ben i form av en infeksjon, beinbrudd, forstuvninger, et kirurgisk inngrep, eller det kan være utløst av et hjerneslag. Typiske symptomer er intense, brennende, skjærende, skarpe eller verkende smerter sammen med hevelse, endring i hudfargen, endret temperatur, unormal svetting og overfølsomhet i det aktuelle området. Smerten oppleves som mye sterkere enn det man skulle forvente ut fra den opprinnelige skaden.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elbil

Dette er familie-elbilene som går lengst

Mange som venter på ny bil risikerer stor ekstraregning