Nyttig Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?

Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?

-

- Reklame -

Hvor i kjøleskapet setter du melkekartongen? I døra? Da gjør du som 2 av 3 andre nordmenn. Men kjøleskapdøra er ikke det beste stedet å oppbevare melken.

«Nå som det er sommer og varmere vær er det smart å tenke litt ekstra på å holde melk og andre kjølevarer så kalde som mulig. Det beste stedet å oppbevare melk er nederst og innerst i kjøleskapet, der holder temperaturen seg lavest», sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no til Godt.

Norstat har utført en undersøkelse i regi av Opplysningskontoret for Meieriprodukter. De intervjuet 1089 personer om hvor de oppbevarer melken sin.

Ustabil temperatur i døra

«Hver gang vi åpner kjøleskapet kommer det varmere luft inn, og temperaturen blir ustabil. Kjøleskapdøren og de øverste hyllene er mest utsatt for svingningene i temperatur. Vil du at melken skal holde seg frisk og god, bør du derfor unngå å sette den der», sier Terese.

melk
Du bør ikke sette melken i kjøleskapdøren. Foto: Canva

Ifølge henne, bør kjøleskapet ha en temperatur på er mellom null og fire grader.

«Best før»-datoen er en garanti fra produsentene om at melken skal holde god kvalitet frem til denne datoen, om den er oppbevart riktig og uåpnet. Melken kan likevel i de fleste tilfeller også brukes etter denne datoen. Bruk da sansene dine for å avgjøre om melken fortsatt er god», sier Terese.

Melk kan fryses

Mette Nygård Havre er matredder i folkebevegelsen Spis opp maten. Hun forteller at melk og meieriprodukter er blant matvarene vi kaster mest av.

«Mange har ekstra melkerester nå fordi de skal på ferie. Altfor mye blir helt rett i vasken. Men du kan fryse ned melken, den holder seg mange måneder i fryseren», sier hun til Godt.

Selv har hun testet ut å fryse melkeprodukter fra nyttår til påske, for så å bruke dem i vaffelrøre.

«Det ble en luftig røre og supre vafler. Alle meierivarer kan fryses. De endrer noen ganger konsistens etter lang tid i fryseren. Men det merker man ikke noe til dersom man bruker dem til å bake med», sier hun.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...