Hjem Fremhevet Setter fra seg barnevogner ved togstasjonene, til ukrainske mødre som flykter med sine barn

Setter fra seg barnevogner ved togstasjonene, til ukrainske mødre som flykter med sine barn

Del
X

Historien om hvordan polske frivillige ønsker ukrainske flyktninger velkommen over grensen, med barnevogner til fri benyttelse rører verden.

Mange ukrainske mødre har de siste ukene blitt drevet på flukt fra hjemmet sitt, og med seg har de gjerne flere små barn. Mange flykter alene med barna sine, og både situasjonen og fluktveien gjør sitt til at de ikke får med seg nødvendig utstyr. Togene er fulle og de er tvungen til å etterlate det meste av personlige eiendeler.

En gruppe med polske frivillige har valgt å vise sin solidairtet og medfølelse med mødrene som kommer over den polske grensen, ved å ønske dem velkommen med en barnevogn som står tilgjengelig for dem ved ankomst på togstasjonen.

Francesco Malavolta tok et bilde av barnevognene som var stilt opp på rekke og rad på togstasjonen, og delte på sin Facebook side. Under bildet skrev han teksten «Barnevogner etterlatt på stasjonen til kvinner som ankommer fra Ukraina med spedbarn.»

Passeggini lasciati in stazione per le donne in arrivo dall'Ucraina con neonati.❤️Foto © F.Malavolta

Posted by Francesco Malavolta on Wednesday, March 2, 2022

Bildet har blitt delt verden over og havnet raskt i ulike nyhetsoppslag. Det representerer en av mange mulige måter å vise den solidariteten mange nå ønsker å vise overfor ukrainske borgere som flykter fra hjemlandet sitt. For de kvinnene som ankom togstasjonen har det utvilsomt gjort en forskjell, både praktisk og emosjonelt. Det å vite at noen forsøker å lette ens situasjon kan bety en stor forskjell og fikk dem garantert til å føle seg mer velkommen til nabolandet, Polen.

Bilder som dette kan inspirere oss alle til å utføre en liten gest i møte med mennesker som er tvunget til å søke sikkerhet utenfor hjemlandet sitt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com