Emily Horton har skrevet et rørende innlegg om hvordan det er å være steforelder, og om hvordan kjærligheten til stebarn er annerledes, men ikke mindre, enn kjærligheten til egne barn.

«Da mannen min og jeg fant ut at vi skulle ha barn, hadde han en stor frykt – at jeg ikke kom til å elske hans da seks år gamle datter (min stedatter) som om hun var min egen. At jeg ikke kom til å elske henne som jeg elsket min egen sønn.

Og han hadde rett, jeg kom ikke til å gjøre det.»

Slik begynner Emily innlegget sitt, som er postet på nettsiden Scary Mommy.

En annen type kjærlighet

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

«Han trodde jeg kom til å elske henne mindre. At det kom til å bli et enorm skille mellom søsknene og at jeg kom til å behandle dem forskjellig. Men det han ikke skjønte, var at man kan ikke forstå, før man selv oppdrar en annen kvinnes datter, ved siden av sitt eget kjøtt og blod, at kjærligheten fra steforeldre, ikke er en svakere kjærlighet. Det er bare en annen type kjærlighet», fortsetter hun.

Skriver brev til stedatteren

Så skriver Emily et brev rettet til stedatteren sin:

«Så, min kjære stedatter, jeg skal prøve å forklare det til deg på en måte slik at du en dag kan lese dette og forstå.

LES OGSÅ
Politimann beskriver hvorfor det er så viktig at foreldre legger bort mobiltelefonen

Da vi ble en familie, hadde du allerede seks år bak deg. Jeg var ikke der da du tok dine første skritt, jeg ga deg ikke ditt første måltid og jeg ga deg ikke ditt første bad. Jeg gråt ikke da du ble født, og jeg fikk ikke klemt pappaen din og beundret hvilken nydelig liten baby du var på sykehusrommet etter at du ble hentet ut med akutt keisersnitt», skriver Emily.

Vårt forhold er helt spesielt

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

«Men enda viktigere, du vokste ikke opp for å fortelle meg at du elsker meg. Du vokste ikke opp for å respektere meg som din forelder, eller for å behandle meg som en mor, eller for å klemme meg god natt, eller for å savne meg da jeg ikke var der, akkurat som jeg ikke fikk øvd på å legge deg og bre over deg før du var seks år gammel. Og siden dette er grunner til at min kjærlighet til deg er annerledes enn kjærligheten til din bror, er dette nettopp de grunnene som gjør at vårt forhold er enda mer spesielt.»

Jeg har valgt å elske deg

«Du har valgt å elske meg. Du valgte meg, og jeg valgte deg. Når du sier til meg at du elsker meg, mener du det. Fordi du ikke må elske meg. Når jeg sier til deg at jeg elsker deg, er det ikke fordi jeg så deg ta ditt første åndedrag, eller fordi jeg kjente at du sparket og vokste inni meg i ni måneder. Min kjærlighet til deg var ikke innpodet i meg. Jeg elsker deg fordi jeg har blitt kjent med deg, fordi vi har delt nesten tre år av livet vårt sammen og vokst som en familie, og jeg jeg elsker virkelig deg og den personen du er.»

LES OGSÅ
Lisa: 10 ting som forandret meg etter at foreldrene mine gikk bort

Les hele Emilys brev til stedatteren her.