Hjem Nyttig «Supermetoden» som hjelper deg å sovne

«Supermetoden» som hjelper deg å sovne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Søvnproblemer rammer mange. En vanlig plage mange sliter med er at de rett og slett ikke klarer å sovne.

En undersøkelse viser at hver femte nordmann føler seg stort sett for trøtt i hverdagen, og over 300.000 sliter med å få på plass de gamle rutinene rundt søvn, etter at samfunnet i større grad har gått tilbake til normalen.

Å sove er svært viktig for vår generelle helse. En balansert søvn hjelper oss til å holde oss friske, ha energi gjennom hele dagen, og vi føler oss lykkelige når vi kjenner at kroppen har fått nok søvn. På den motsatte side så kan søvnmangel forårsake angst, depresjon, dårligere helse og lavt energinivå.

Er du en av de som ligger og vrir deg i timesvis før nattesøvnen omsider kommer, så har du nok forsøkt mange ulike kjerringråd. Noen sverger til varm melk, andre drikker kamillete. Det er en rekke dokumenterte og udokumenterte råd.

Pusteteknikk er noe som hjelper mange. «Seven Eleven»-metoden er en av flere pusteteknikker som skal hjelpe til med å falle til ro.

– Er pusten vår kort, og høyt oppe i brystet, er også det et signal til hjernen om at vi må være på vakt. Resultatet er at hele kroppen blir spent, sansene er i beredskap for at vi skal kunne reagere så raskt som mulig. Resultat: Null søvn. Når vi derimot tar lange, rolige åndedrag, tolker hjernen det som om alt er under kontroll, ingen farer lurer. Resultat: Søvnen kommer mye raskere og lettere, sier kognitiv terapeut Stine Marie Ferd ved Aleris til VG.

Slik gjennomfører du Seven Eleven-teknikken:

  1. Trekk pusten dypt mens du teller sakte oppover fra 1 til 7
  2. Hold pusten et lite øyeblikk på 7
  3. Pust sakte og rolig ut igjen mens du teller fra 1 og videre opp til 11. Når du kommer til 11, skal du kjenne at magen er helt tom for luft.
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com