Hjem Kjendisnytt Shabana og Vebjørn fra Farmen Kjendis avslører mangeårig vennskap

Shabana og Vebjørn fra Farmen Kjendis avslører mangeårig vennskap

Shabana Rehman og Vebjørn Selbekk er deltagere i Farmen Kjendis. Det kanskje ikke så mange vet er at de to profilerte samfunnsdebattantene som har stått i flere debatter mot hverandre, over årene har bygd et nært og godt vennskap.

Det er i et intervju med TV 2 at de to Farmen Kjendis-deltagerne avslører at de var gode venner lenge før de møttes på kjendisgården.

Vennskapet går helt tilbake til 2006. Da var Vebjørn Selbekk redaktør for «Magazinet» og valgte å publisere de tolv karikaturtegningene av profeten Muhammad. Selv om avisen publiserte tegningene lenge etter andre nasjonale og internasjonale aviser, satte Selbekk Norge på kartet i den omstridte karikatur-debatten.

Les også: Shabana Rehman: -Treningen reddet livet mitt

Dette resulterte i anmeldelser og drapstrusler. På et tidspunkt var det så intenst at han måtte gå i dekning.

Shabana Rehman som selv ble rikskjendis etter «Mulla-løftingen» jobbet i Dagbladet på denne tiden, og skrev en artikkel om karikatur-striden.

Les også: Dorthe Skappel ville trekke seg fra Farmen: én helt spesiell ting fikk henne til å bli

– Når du havner i en fortvilt situasjon, slik som jeg gjorde den gangen – med drapstrusler og hele ragnaroket som oppstod – og du har så mange imot deg… Da blir det så mye sterkere når noen går ut og støtter deg. Den opplevelsen hadde jeg, da hun skrev den artikkelen, forteller han til TV 2.

Da Shabana Rehman valgte å støtte Vebjørn Selbekk i 2006, så hun på det som en nødvendighet:

– Det var ikke vanskelig for meg. Han skal ikke stå alene i dette. Vi må se hele bildet. Det var mer min tilnærming, for jeg kjente ikke Vebjørn som person den gang, men det spilte ingen rolle. Jeg fulgte min samvittighet, og skrev det som var helt nødvendig å skrive, sier hun.

Shabana har selv stått i stormer. Nettopp derfor betød støtten mye for Vebjørn.

Les også: Dette er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»

Så sent som i september 2020 konkluderte en rapport fra Ernst & Young med at organisasjonen «Født fri», der Shabana Rehman var daglig leder, hadde brukt deler av statsstøtten til andre formål enn de fikk støtte til, at det var mangel på god økonomistyring, og at noen av midlene var brukt til private formål. Rapporten har ifølge VG senere blitt ettertrykkelig slaktet, og Shabana renvasket.

– Født fri-stormen var helt forferdelig – helt umenneskelig på alle måter. Men jeg må si at jeg i dag, både på grunn av Farmen kjendis og året som har gått, at jeg er et mye gladere menneske. Jeg har det så mye bedre på alle måter, sier hun til TV 2.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com