Hjem Kjendisnytt Shabana Rehman har fått kreft: – Legene sier et mirakel må til

Shabana Rehman har fått kreft: – Legene sier et mirakel må til

Den norske komikeren Shabana Rehman var nylig aktuell som deltaker i «Farmen kjendis». Nå er hun rammet av bukspyttkjertelkreft.

Se og Hør skriver at Shabana for en tid tilbake havnet på akutten.

– Jeg var helt gul i ansiktet, det viste seg å være gulsott. Tidligere den uken hadde jeg kastet mye opp. Jeg trodde det enten var omgangssyke eller magesår. Spesielt magesår, siden jeg har stått i mye de siste årene. Men så var det ingen av delene. Det var bukspyttkjertelkreft med spredning, forteller hun til Se og Hør.

I et innlegg publisert tirsdag på Instagram skriver hun:

«Cancer cannot cripple love, it cannot shatter hope, it cannot conquer the spirit.” — Unknown 🙏🏾☀️♥️»

Gikk ned over 20 kilo

For rund et år siden kom bildene av en Shabana som hadde tatt store grep rund helsen sin.

Shabana Rehman veide 88 kilo og måtte ta medisiner for diabetes 2. Så begynte hun å trene.
I dag veier Shabana Rehman Gaarder drøyt 20 kilo mindre enn hun gjorde på det meste, da hun var 88 kilo.

– Jeg vil si det så sterkt som at treningen reddet livet mitt da det blåste som verst rundt min person på slutten av fjoråret, sa Shabana den gang til VG.

Samtidig mistet Shabana og ektemannen Martin Gaarder den ene av de to hundene sine. Shabana sank inn i det hun selv kaller en depressiv reaksjon.

– For å lufte tankene begynte jeg å gå turer, på 20–30 minutter i nabolaget. Jeg hadde ingen bevisst plan om å legge om livsstilen. Så begynte jeg å småløpe, i den grad jeg klarte, sier hun og påpeker at hun veide nesten nitti kilo. For en dame på 164 centimeter er det mye.

Og innsatsen Shabana har gjort med helsen sin de siste årene øker også sjansene for at kreftbehandlingen skal fungere. Hun har fullført første runde med cellegift og vurdere nå ifølge Se og Hør immunterapi i Tyskland.

– Legene sier at jeg må bare fortsette å leve slik jeg har gjort med helsereisen min de to siste årene. Uten disse sunne grepene, ville situasjonen min nå vært enda verre. Jeg har ingen tilleggssykdommer nå, alt er på en måte klart for behandling. Men det er svært alvorlig. Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022, sier Shabana til Se og Hør.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com