Hjem Kjendisnytt Shabana Rehman: – I sum er ting alvorlig nå

Shabana Rehman: – I sum er ting alvorlig nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Shabana Rehmans kropp vil ikke ta til seg fast føde. Det tærer etter en lang kamp mot kreften, og Shabana er ærlig på at det er alvorlig.

Shabana Rehman har hatt et tøft 2022. Hun ble diagnostisert med bukspyttkjertelkreft, og fikk beskjed om at det måtte mirakler til om hun skulle leve ut året.

Det er en måned igjen av 2022. Hun fikk ikke tilbud om mer behandling i Norge, men heldigvis har Shabana mange rundt seg som er glad i henne. Bestevenninnen startet en innsamlingsaksjon på Spleis hvor man samler inn penger for at hun skal kunne dra til utlandet for å få immunterapi.

– Det er håp, selv om prognosen er så dårlig som den er, sa Shabana til Stavrum & Eikeland.

I utlandet tilbys kostbar eksperimentell immunterapi i kombinasjon med annen supplerende kreftbehandling. Immunterapi er behandling som utnytter kroppens eget immunsystem i bekjempelse av sykdommen. Utvikling av persontilpassede kreftvaksiner er dyrt og samlet behandling kan overstige en million kroner.

I høst kom en god nyhet:

– Jeg har fått en veldig hyggelig nyhet for bare noen dager siden: En meget sensitiv test kan ikke se levende kreftsvulst i kroppen min, fortalte hun.

Da hun delte nyheten understreket hun at dette var såpass ferskt.

– Skal jeg løpe glad nedover gata og si at jeg er frisk? Det vet jeg ikke helt. Men kampen er ikke over. Jeg har smerteanfall ennå, svarte Rehman og la til:

– Men jeg har fått framtidsbildene tilbake. Nå planlegger jeg for framtida.

Og det er ikke tvil om at kampen mot kreften har tæret kraftig på kroppen hennes. 

I et intervju med Se & Hør forteller hun nå at ting ser alvorligere ut igjen: Kroppen hennes sluttet nylig å ta til seg fast føde. Det har redusert henne betraktelig.

Legene på Ahus mener det skyldes at kreften har vokst i magen. Shabana tror forklaringen ligger på det mentale planet – at hun har et anorektisk syndrom. Men uansett – i sum er ting alvorlig nå.

– Jeg har kjent frykt og redsel er par ganger, og tenkt at jeg må skrive testamente. De siste ukene har alvoret kommet tettere på, sier hun til Se og Hør.

Hun legger til:

– At jeg ikke har kunnet spist normalt på 10 måneder, gjør at kroppen tenker: «Ok, jeg vil ikke ta imot mer». Det er mitt største problem nå. Det er en psykisk bit her. For én ting er at alle elsker deg – men du må elske deg selv også, sier Shabana forsiktig.

Hun sier at hun veksler mellom at det er greit å reise videre, hvis det er det som skjer – til at jeg elsker å leve.

– Å skulle dø er jeg fortrolig med, jeg opplever ingen redsel. Men livet gir meg så uendelig mye mer. Jeg vil leve – jeg har håp og drømmer. Det fineste julegaven nå er at vi to er sammen – uansett hvor vi er. Jeg elsker livet – og deg, Petter!, sier hun henvendt til kjæresten og samboeren Petter Simonsen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com