in

Shabana Rehman: -Treningen reddet livet mitt

shabana rehman

Shabana Rehman veide 88 kilo og måtte ta medisiner for diabetes 2. Så begynte hun å trene.

I dag veier Shabana Rehman Gaarder drøyt 20 kilo mindre enn hun gjorde på det meste, da hun var 88 kilo.

Det krever en streng diett, og hun trener nesten hver dag. Men: Hun er helt frisk fra diabetes 2.


– Jeg vil si det så sterkt som at treningen reddet livet mitt da det blåste som verst rundt min person på slutten av fjoråret, sier Shabana til VG.

Samtidig som det stormet rundt henne, mistet Shabana og ektemannen Martin Gaarder den ene av de to hundene sine. Shabana sank inn i det hun selv kaller en depressiv reaksjon.

– For å lufte tankene begynte jeg å gå turer, på 20–30 minutter i nabolaget. Jeg hadde ingen bevisst plan om å legge om livsstilen. Så begynte jeg å småløpe, i den grad jeg klarte, sier hun og påpeker at hun veide nesten nitti kilo. For en dame på 164 centimeter er det mye.

– Det er under ekstremt stress at det er aller vanskeligst å fokusere på egen helse. Derfor er jeg så takknemlig for at jeg søkte profesjonell hjelp på begge områder. Det er ikke blitt noe enklere under korona.
Alle har sin egen vei til bedre helse. Jeg fant min, skriver Shabana på Instagram.

Begynte med periodisk faste

Hun merket fort at hun fikk bedre kondis, bedre humør og at kiloene begynte å rase av. Dermed ble hun inspirert til å prøve seg på periodisk faste.

– Jeg leste om det på nettet, fastet i 12, 14 eller 16 timer om gangen. Jeg ble bevisst på hva jeg spiste, og gikk på denne måten ned 10 kilo, sier hun. 

Helhetlig treningsprogram

Men der stoppet vekta. Shabana fikk hjelp av barndomsvenninnen som driver med fitness.

– De satte opp et helhetlig treningsprogram for meg, både med kost og trening, og på denne måten forsvant det ytterlige 15 kilo, sier Shabana.

Men resultatene kommer ikke av seg selv, og krever hard disiplin. Noe Shabana skriver om på Instagram.

– Treningen krever hard disiplin, men jeg så at kostholdsplanen og treningen gav resultater og Arti og Geir var alltid tilgjengelige for oppfølging. Å få livsstilen jeg drømte om og helsa mi tilbake er fantastisk. Jeg har en tøff jobb på mange felt og fortsetter min veiledning hos Arti og Geir da programmet deres gir meg masse overskudd og styrke!

Den norske standupkomikeren ble for alvor kjent da hun i 2009 utga boken «Blåveis» hvor hun fortalte om sine turbulente tenår hvor hun blant annet ble mishandlet av kjæresten.

I boken fortalte Shabana Rehman Gaarder også den sterke historien om hvordan en ansatt på barnevernsinstitusjonen hun bodde på, misbrukte henne og gjorde henne gravid. Shabana ønsket ikke barn etter overgrep og tok abort da hun fant ut at hun var gravid. Den ansatte i barnevernet ble dømt for de faktiske forholdene i retten.

Men nå er det altså trening og livsstilsendring Shabana får oppmerksomhet for, og vi kan ikke annet enn å la oss imponere over endringene hun har gjort!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fant 2.000 år gammel skriftrull – de mest betydelige funnene siden Dødehavsrullene

Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig