Hjem Kjendisnytt Shabana Rehnan forteller hvordan kreften ble oppdaget: «Du har ikke mye tid igjen»

Shabana Rehnan forteller hvordan kreften ble oppdaget: «Du har ikke mye tid igjen»

Den norske komikeren Shabana Rehman var nylig aktuell som deltaker i «Farmen kjendis». Nylig fortalte hun om den brutale beskjeden om at hun lider av bukspyttkjertelkreft med spredning. Nå takker hun det norske folk for all støtte.

Nylig stilte Shabana opp i podkasten Stavrum & Eikeland hvor hun fortalte mer om den brutale beskjeden.

– Jeg trodde jeg hadde magesår. Jeg ble lagt inn på akutten klokken 8 om morgenen, to timer etterpå fikk jeg beskjed. Jeg var alene. Det var ganske direkte. De holdt ingenting tilbake. Det er kreft med spredning. Du har ikke mye tid igjen, sier Shabana i podkasten Stavrum & Eikeland.

Ikke mer hjelp å tilby

Shabana har tidligere latt seg intervjue av Se og Hør hvor hun fortalte at de norske spesialistene hadde informert henne om at det ikke var mulig å overleve dersom behandlingen ikke virket.

– Det er svært alvorlig. Legene har sagt til meg at hvis ikke behandlingen virker, overlever jeg ikke 2022, sier Shabana til Se og Hør.

Og i forrige uke kunne hun fortelle at cellebehandlingen er avsluttet. Den fungerte ikke.

I en ny kommentar til Se og Hør kan Shabana fortelle at det nå ikke er mer legene i Norge kan gjøre for henne.

– Denne uken ble cellegiftbehandlingen avsluttet og onkologene har sagt at de ikke har mer å tilby meg i Norge annet enn smertelindring. Derfor har det vært et ønske å se etter supplerende behandlinger andre steder. Jeg er bare takknemlig for all engasjementet og glad for støtten, sier hun.

Innsamlingen

Heldigvis har Shabana mange rundt seg som er glad i henne. Og nylig startet bestevenninnen en innsamlingsaksjon på Spleis hvor man samler inn penger for at hun skal kunne dra til utlandet for å få immunterapi.

– Det er håp, selv om prognosen er så dårlig som den er, sier Shabana til Stavrum & Eikeland.

På bare fem dager har nordmenn donert over 600.000 kroner.

På Instagram beskriver Shabana støtten slik:

«Overveldet av all kjærligheten som strømmer inn. Det beveger hver pust i meg nå. Måtte alle sensitive skapninger få oppleve dette.»

Ønsker du å donere penger til Shabanas Spleis? Da finner du den her: spleis.no/221037

I informasjonen til Spleisen kan man blant annet lese:

«Shabana har stått i mange kamper og kjempet for de svakes rett, være seg for dyr eller mennesker, og står nå selv ovenfor sin største kamp noensinne. Livet.

I utlandet tilbys kostbar eksperimentell immunterapi i kombinasjon med annen supplerende kreftbehandling. Immunterapi er behandling som utnytter kroppens eget immunsystem i bekjempelse av sykdommen. Utvikling av persontilpassede kreftvaksiner er dyrt og samlet behandling kan overstige en million kroner.

Vi ønsker at Shabana skal ha mulighet til å få prøvd kreftbehandling i utlandet og setter opp denne spleisen for å kunne tilby henne dette.»

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com