Hjem Kjendisnytt Shabanas bror opprørt: – Vi kan ikke la ting være uimotsagt og la en slik person få eiendom til Shabana

Shabanas bror opprørt: – Vi kan ikke la ting være uimotsagt og la en slik person få eiendom til Shabana

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kunstner Morten Traavik har skrevet ferdig den avdøde komikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehmans selvbiografi. «Mine ni liv» skal etter planen komme ut 13. oktober, og er en bok Shabana Rehman selv skrev på før hun døde i desember i fjor.

Forlaget Vigmostad og Bjørke forteller VG at Shabana skal ha bedt Morten Traavik om å hjelpe henne med å skrive ferdig historien om hennes liv, og forlaget opplyser at Traavik har «fullført boken i Shabanas ånd».

Slik opplever ikke Shabanas bror, Shakeen Rehman, saken. Han raser mot Traavik og boken i et innlegg på Facebook.

Til VG sier Shakeel Rehman at dette ikke først og fremst handler om boken eller om at Morten Traavik fikk oppdraget med å fullføre Shabanas bok.

– Vi har stor respekt for Shabana og har støttet henne hele veien. Da hun ga ansvaret til Traavik, tenkte vi at hun vet best. Vi har bare gledet oss til denne boken, sier han til avisa.

Traavik sier til avisa at han av hensyn til familien Rehman ikke ønsker å gå i dybden om dette her og nå.

– Jeg synes jo først og fremst at dette er veldig trist. Først og fremst for Shakeel og familien. Altså de familiemedlemmene som har vært involvert i arbeidet med boken. Det må jo bare jeg og forlaget ta til etterretning. Men det har aldri vært sånn at familien til Shabana Rehman snakker med én stemme. Den familien består jo av enkeltindivider. Og flere av de enkeltindividene har, som jeg også kan dokumentere, vært veldig begeistret for denne boken, sier Traavik.

Mener boka er halve sannheter og feilgjengivelser

I Facebook-innlegget som har blitt slått opp i en rekke meider starter Shakeel med å s orientere om at ingen fra familien kommer til å møte opp på lanseringen eller noe annet i tilknytning til boka Morten Traavik har skrevet om Shabana.

Han hevder at Traavik har vist seg lite imøtekommende for uenighet og reagerer med hersketeknikker, hets og trusler, og prøver å ramme den han er uenig med ved å komme med halve sannheter og feilgjengivelser.

– Det har vært et mønster, forklarer broren til Shabana i innlegget, og sier videre at de har oppdaget dette gjennom de siste to månedene.

«Jeg har kun bannet til én person i løpet av mitt 20-årige engasjement som samfunnsdebattant og det er mot denne personen, og jeg har deltatt i mange tøffe debatter. Han fikk høre hva jeg mente om ham da han først truet med et båndopptak, og deretter bevisst feilinformerte hva Shabana hadde sagt i det båndopptaket han gjorde av henne 11 dager før hun døde», sier broren i innlegget.

Beskylder Shabanas familie for å ha endret testamentet

Familien har sendt en del rettelser om boka til forlaget ettersom Shabana nesten ikke rakk å skrive noe selv. Det har gitt Traavik lite nytt materiale å jobbe med.

«Han er også i harme over at han ikke er med i testamentet hennes og beskylder familien for å ha endret det», forklarer broren.

Han sier videre at søsteren kan ha gitt ham noen forhåpninger, men understreker at Traavik ikke er i Shabanas testament, som ble skrevet av Shabana alene med hennes advokat til stede.

Shakeel Rehman er også klar på at de økonomiske disposisjonene av de begrensede midlene søsteren hadde, er det hun selv som har redegjort for bruk og fordeling av i sitt testament.

«At forfatteren av boken som skal ivareta Shabanas ettermæle trakasserer en familie i sorg til å føye seg ved å stadig antyde misligheter, er horribelt. Det er mere trakassering og trusler som forlaget er blitt orientert om», sier Shakeel.

Opprørt over kommentar om at Shabana ikke ønsket kontakt med søsken

Han legger til at Traavik ser ut til å glemme at de er søsken til Shabana.

«Hun var ikke kjent for å la seg påvirke av trusler. Vi og Shabana har samme DNA og er like lite påvirkbare selv om den hetsen og truslene han kommer med ikke er noe i forhold til det Shabana opplevde i sitt liv», sier Shakeel som legger til at dette uansett er svært ubehagelig for familien i en tid hvor vi fortsatt er i sorg.

Traavik har skrevet i en kommentar på Facebook at «Shabana ønsket liten og ingen kontakt med flertallet av søskenflokken de siste månedene av sitt liv».

Shakeel er opprørt over kommentaren og kaller den «hensynsløs og kynisk, men også latterlig løgn å få servert av en vi ikke kjenner»

Broren understreker at Traavik ikke kjenner Shabanas søsken eller familie, annet enn det han har lest i Shabanas tidligere biografier, sett på hennes forestillinger, og noen intervjuer han fikk gjøre av familiemedlemmer.

«Jeg har møtt ham kun én gang og det var på minneseremonien i januar. De som har blitt intervjuet angrer nå på at det ble vist tillit», sier Shakeel.

Han sier at virkeligheten var at Shabana ønsket bare par stykk av gangen tilstede hos seg da hun hadde veldig lite energi, og at det var derfor ikke hele familien var rundt henne konstant

– Dette for å gi henne ro, men hun visste hvor hun hadde oss, og et par av oss var alltid rundt henne eller i kontakt med henne, sier broren.

Hevder familien mistet tillit til Traavik

Shakeel sier videre alle la alle merke til hersketeknikker fra forfatteren, og at hele familien én etter én, mistet tillit når de oppdaget hvordan han reagerte på kritill. Shakeel beskylder Traavik for å ha respondert på kritikk med dårlig skjulte trusler og hets.

– Vi kan ikke la ting være uimotsagt og la en slik person få eiendom til Shabana og finner det riktig å advare mot ham, avslutter broren innlegget med.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com