in

Shaman Durek er alvorlig syk – må få behandling for å overleve

Kjæresten til prinsesse Märtha Louise (50) har blitt alvorlig nyresyk igjen, og trenger nå dialysebehandling tre til fem dager i uken.

Det er Se og Hør som først omtaler den triste saken om at Durek Verrett har en alvorlig nyresykdom.

Som en kommentar til artikkelen skriver Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen at sykdommen er den samme som han selv har.


«Jeg tenker først og fremst på at vi har felles utfordringer, siden vi begge er avhengig av å være tilkoblet en dialysemaskin for rett og slett å kunne overleve,» skriver han.

Videre inviterer redaktøren sjamanen til en felles behandling.

«Det siste året har vært tøft for mitt vedkommende. Jeg har halve året vært sykemeldt for å gå ned i vekt og lære meg å stikke meg selv i blodårene for å få til dialysen. Nå har jeg har fått min egen maskin hjemme, så jeg kan tilpasse behandlingen.

Det hadde vært hyggelig å ha tatt en behandling sammen, da vi sikkert har mye å snakke om,» skriver Andersen.

Ifølge Det store norske leksikon kan man beskrive dialysebehandling slik:

– Dialysebehandling er en metode for å fjerne avfallsprodukter og regulere kroppens vann-, salt- og syrebalanse når egen nyrefunksjon er sterkt nedsatt eller opphørt.

For de som har sett på serien «Petter og Svein stikker» er det samme sykdom Svein Stang lider av.

Stiller opp for familien

Selv om Durek Verrett har vært skyteskive for media de siste årene, har prinsesse Märtha Louise en rekke ganger beskrevet hvor mye han betyr for henne og barna.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

I dokuserien «Märtha» som gikk på TV i vår fikk vi følge livet til prinsesse Märtha Louise. Gjennom serien var det nok mange som fikk et litt annet syn på sjamanen.

– For meg er han en utrolig stor støtte og utrolig fin med barna, og det setter jeg så pris på, sa prinsessen blant annet i serien.

Og noe av det som rørte oss mest gjennom serien var kanskje Verretts egne uttalelser om hvordan han stiller opp for de tre jentene til prinsessen.

– Når jeg er i huset er jeg alltid der og hører på hva de sier, og snakker med dem. Jeg hører på historier om skolen og gutter og alt det, sa han og la til:

– Jeg kan aldri erstatte deres far, men Ari, hvis du hører dette, jeg skal gjøre mitt beste for å være det beste for dine barn.

Ari Behn møtte Durek Verret. Og i et intervju med «God kveld Norge»  uttalte han at han syntes det var hyggelig at Märtha Louise hadde funnet kjærligheten igjen. Han sa han var glad på hennes vegne.

Prinsesse Märtha Louise har tidligere fortalt at Durek var en god støtte for henne i tiden etter Aris dødsfall. Mens alle var i sjokk, var Durek den eneste som klarte å gjøre noe fortalte prinsessen i podcasten «Almost 30»

Nå ønsker vi Durek Verrett masse god bedring og lykke til med behandlingene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunden redder jentas liv etter at hun sluttet å puste midt på natten

Camilla Stoltenberg

Stoltenberg: Ikke planer om nye tiltak før jul