søndag, juli 12, 2020

Signe Tynning fra God morgen Norge har fått ny jobb

Mest lest nå

I 15 år, kunne vi se Signe Tynning (56) smile mot oss gjennom tv-ruta hver morgen. Den populære programlederen sluttet i «God morgen Norge» for tre år siden. Nå har hun fått seg ny jobb.

«Hun har gått ned i lønn, men opp i hverdagslykke», skriver Signes nye arbeidsgiver på sine nettsider.

Signe Tynning har nemlig begynt å jobbe for Kirkens Bymisjon hjemme i Porsgrunn. Signe drifter Bymisjonssenteret, som åpnet dørene for få uker siden. Der har hun bygget opp både en kafe og en butikk.


Lærte at det ikke er forskjell på folk

Signe sier til Kirkens Bymisjon at hun kommer fra en familie der medmenneskeligheten blomstret.

«Morfar lagde matpakker og satte ut melk til «fyllikene» – det het jo det den gangen – hver kveld. Mamma kjørte dem hjem. Jeg var med, var 14 og veldig flau. Men lærte at det ikke er forskjell på folk, sier hun.

Jobbet som frivillig

Signe mottok sluttpakke fra TV 2 i 2016.

«Det finnes en verden utenfor TV 2 som jeg vil utforske», sa hun til TV 2 da hun gikk av.

Så solgte hun leiligheten sin i Oslo, flyttet hjem til Porsgrunn og meldte seg som frivillig for Kirkens Bymisjon. I fjor gikk pengene fra TV-aksjonen til nettopp Kirkens Bymisjon. «Mindre alene sammen», var mottoet.

Signe fikk oppgaven med å gjøre aksjonen kjent i Grenlands-området. Hun jobbet frivillig som mediekontakt, hun sto på suppestand og hun hadde kontakt med næringslivet.

Har ansvar for kafeen

Det var tydeligvis noen som likte jobben hun gjorde som frivillig. For hun fikk raskt tilbud om fast jobb. I dag er Signe ansatt i en 60 prosent stilling og har først og fremst ansvar for kafeen.

«Det var lett å takke ja. Det har gitt meg en helt annen hverdag enn jeg var blitt vant til. Felles for dem er likevel at jeg må ha engasjement og like folk. Men jeg blir ikke sminka når jeg kommer på jobb her, og jeg kan gå i de klærne jeg vil», sier hun.

«Jeg har det gøy her», legger hun til.

Her kan du se Signes hilsen til God morgen Norge, som fyller 25 år:

LES OGSÅ: Husker du «Barne-tv-Stian»? Dette gjør han i dag

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter