onsdag, juli 15, 2020

Sigrid Raabe hylles for overraskende raider på Øya-festivalen

Mest lest nå

Borghild eller Peder? 20 navn folk må begynne å kalle barna sine igjen

Vi har tatt en titt på SSBs navnestatestikk for gutter og jenter fra 1800-tallet og fram til i dag. Der fant vi mange juveler av noen navn som vi må begynne...

Mange artister kommer med lange raidere, eller lister over ting de trenger, når de skal opptre. Mariah Carey krevde for eksempel at hundene hennes skulle bli badet med vitaminvann backstage. Artisten Sigrid derimot, kommer med litt andre ønsker.

Både Sigrid Raabe (22) og Stig Joar Haugen, bedre kjent som «Unge Ferrari», valgte en bærekraftig raider da de skulle spille på Øya-festivalen denne uken. De to artistene har inngått en avtale med energiselskapet Fortum. Festivalen og Fortum har videre samarbeidet om å lage en «Green Rider».

Fem grønne punkter

Ifølge TV 2, har Green Rider-initiativet identifisert fem områder hvor artistene kan stille krav til festivalens miljøregnskap.


Dette er de fem punktene:

Reduser bruken av fossilt brennstoff

Server mindre kjøtt

Unngå engangsplast

Velg transportløsninger med lave utslipp

Begrens og resirkuler avfallet

Vil dytte industrien i en grønn retning

«Vi har jobbet med Øya en stund, og gjennom festivalen fikk vi vite at mange artister ønsker å gjøre tiltak for å redusere utslipp, men de vet ikke hva de skal gjøre for å kutte utslippene», sier Fortums kommunikasjonssjef, Stian Mathisen til TV 2.


Han håper at flere artister vil bli med på miljøbevegelsen, og sier at de ønsker å verve alt fra lokale bygdeband til internasjonale stjerner. Både Øya-festivalen, Fortum og de to artistene håper at slike tiltak kan legge press på musikkindustrien og dytte de i en miljøvennlig retning.

Blir hyllet i utlandet

Green Rider-tiltaket har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og musikkmagasinet Billboard skriver at Oslo-festivalen pusher grensene når det kommer til det økologiske fotavtrykket.

«Mens Europa generelt hare en grønnere holdning til miljøet, dytter Øya-festivalen i Norge grensene enda lenger når det kommer til å redusere det økologiske fotavtrykket ved musikkeventer. Og i år blir artistene selv oppfordret til å engasjere seg mer i deres grønne engasjement», skriver de.

130,162FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter