torsdag, september 23, 2021

Siktede anker fengsling i Tengs-saken – Politiet bekrefter at de sjekker mannen opp mot annen sak

Mest lest nå

Mandag ettermiddag melder en rekke medier at mannen som sitter varetektsfengslet, siktet i Tengs-saken, anker fengslingen.

– Han kommer til å signere på anken nå, og så kommer vi til å utarbeide et støtteskriv som sendes til lagmannsretten, sier siktedes advokat Stian Kristensen ifølge Nettavisen til pressen mandag ettermiddag.

Advokaten legger til at mannen hevder å være uskyldig, og mener tingretten har tatt feil i den avgjørelsen som knytter seg opp til fengsling.


Les også: Forsvarer: problematisk at politiet går ut med mistanke i Tina-saken
Les også: Foreldrene åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

Den 50 år gamle mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev-, mesøks- og medieforbud. De første to ukene vil han være fengslet med full isolasjon.

Kristiansen sier til VG at han på nåværende tidspunkt ikke vil si noe om hvilke punkter i bevisførselen til politiet som de vil angripe.

Siktede skal ha det vanskelig, sier advokaten.

Les også: Nekter straffskyld i Tengs-saken
Les også: Politi-sekretæren meldte fra om Tengs-siktede i 1996

– Det er gode ansatte som jobber på fengselet, så han blir godt ivaretatt av dem. Men det er klart det er en tøff og vanskelig situasjon for ham å være i, kommenterer Kristiansen til VG.

Advokaten regner med det vil gå noen dager før det blir aktuelt med nye avhør av mannen.

Advokat Stian Kristensen har fått Stian Bråstein oppnevnt som medforsvarar, ifølge NRK.

Politiet undersøker om mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen, også kan knyttes til en annen alvorlig straffesak i Rogaland.

Les også: Siktede er sjekket ut av Trude Espås-saken

Det bekrefter politiinspektør Lars Ole Berge ifølge NRK til Stavanger Aftenblad.

De ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilken sak det dreier seg om, men opplyser om at de har fått flere tips etter at pågripelsen ble kjent fredag.

Dette er saken: Tegns ble funnet død 6. mai 1995 i et skogholt på Karmøy. Den siste sikre observasjonen av henne er kvelden før, da hun forsøkte å få skyss hjem etter en kveld tilbrakt på et bedehus. Birgitte Tengs fetter ble pågrepet for drapet. Han tilsto, men trakk senere tilbake tilståelsen. Fetteren ble ifølge TV 2 dømt for drapet i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten. Han ble likevel dømt til å betale oppreisning til foreldrene til Birgitte.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter