torsdag, september 23, 2021

Siktede er sjekket ut av Trude Espås-saken

Mest lest nå

Fredag kom nyheten om at en mann i femti-årene er siktet for drapet på Birgitte Tengs.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet død 6. mai 1995 i et skogholt på Karmøy. Den siste sikre observasjonen av henne er kvelden før, da hun forsøkte å få skyss hjem etter en kveld tilbrakt på et bedehus.

Relatert: En person siktet i Birgitte Tengs-saken
Relatert: Forsvarer: problematisk at politiet går ut med mistanke i Tina-saken


Birgitte Tengs fetter ble pågrepet for drapet. Han tilsto, men trakk senere tilbake tilståelsen. Fetteren ble dømt for drapet i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten. Han ble likevel dømt til å betale oppreisning til foreldrene til Birgitte.

Mannen som nå er siktet for drapet er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen (21) i år 2000. Mannen ble først kjent med mistanken i Tina-saken når han satt i avhør etter å ha blitt pågrepet onsdag.

Ifølge Aftenposten er drapssiktede sjekket ut av Trude Espås-saken, der 20 år gamle Trude Espås ble drept 8. august i 1996.

– Mannen har alibi og var ikke i Geiranger da Trude Espås ble drept, sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt ifølge Aftenposten til TV 2.

John Christian Elden, bistandsadvokat for Espås-familien, sendte lørdag en formell henvendelse til politiet om å få mannen sjekket også i Espås-saken.

– Det er en helt nødvendig øvelse både for moren til Trude og for den siktede i Birgitte-saken ut fra de mistanker som ligger i det offentlige rom. Det er rart at den linken ikke er sjekket tidligere, sier Elden til NTB.

Politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal, som har ansvar for etterforskningen av Espås-drapet, sier til VG at de kommer til å gjøre nettopp det.

– Vi ser jo at det nødvendigvis vil bli spekulasjoner så lenge vi har en sak uten gjerningsmann. Da må vi se på ham, som vi tidligere har sett på andre moduskandidater. Så får vi se om det er mulig å 100 prosent sjekke ham ut av saken, sier politiinspektøren til VG.

Han legger til at mannen ikke figurerer i politiets etterforskningsmateriale fra Espås-saken.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter