Hjem Kjendisnytt Sindre Finnes: – Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri

Sindre Finnes: – Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Under en pressekonferanse fredag 15. oktober fortalte Erna Solberg om det hun opplever som et alvorlig tillitsbrudd fra ektemannen Sindre Finnes’ side.

Finnes gjorde 3600 aksjehandler mens hun var statsminister. Hun kunne ikke utelukke at han kunne ha fanget opp informasjon om hvilke aksjer som var lure å kjøpe.

På pressekonferansen fortalte Solberg at hun ikke var klar over omfanget av ektemannens aksjehandel. Solberg kaller ektemannens handlinger for et alvorlig tillitsbrudd.

Det kom også frem at ektemannen har tjent millionbeløp på aktiviteten i aksjemarkedet.

– Sindre har handlet langt mer enn det han har fortalt meg og Statsministerens kontor mens jeg var statsminister. Det er alvorlig, sa Solberg og la til at ektemannen har hatt cirka 1,8 millioner kroner i nettogevinst.

Relatert: Dette sier Sindre Finnes om aksjehandlene: Hadde ingen innsideinformasjon om mulige koronainnstramminger

Tirsdag kveld kom Finnes med en uttalelse gjennom sin advokat, Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma. Her redegjør han mer for handlene. Her redegjør Sindre Finnes også for noen investeringer i Sveits, som slettes ikke gikk i hans favør.

Jeg ble lurt trill rundt

– I 2004-2005 ble jeg utsatt for et investeringsbedrageri ved at jeg ble forledet til å investere 116.000 kroner i et firma som først holdt til i Barcelona, men som etterhvert flyttet til Sveits. Jeg ble i årene som gikk, holdt varm, og ble forespeilet at disse pengene vokste ved at jeg fikk informasjon som viste gevinst på investeringen. Jeg gjorde ingen ytterligere investeringer i selskapet, men oppdaget etterhvert at firmaet stod oppført på det svenske finanstilsynets liste (vedlegg) over firmaer som drev med investeringsbedragerier. Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri, forteller Finnes i redegjørelsen.

Det var ingen kjøp eller salg i disse investeringene i de årene Erna Solberg var Statsminister, og Finnes har derfor ikke ført denne investeringen opp i oversikten om aksjekjøp.

– Det dreide seg heller ikke om børsnoterte aksjer. Investeringen ble innrapportert til skattemyndighetene på ligningen hvert år, fram til 2020 da jeg anså beløpet som fullstendig tapt. Tapet er ikke ført som fradrag i likningen, heter det i uttalelsen fra Finnes.

Hvilke investeringer eller investeringsselskap det dreier seg om har ikke Finnes utdypet. Men listene han refererer til fra Finanstilsynet, er en oversikt over aktører som Finanstilsynet av ulike årsaker går ut og advarer mot.

– Det er først og fremst utrolig kjedelig og flaut å innse at jeg ble lurt trill rundt. Det er også en medvirkende årsak til at jeg ikke har gått videre med en eventuell anmeldelse i denne saken. Faktum er uansett at jeg tapte hele investeringen, sier Finnes.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com