Hjem Kjendisnytt Sindre Finnes og Erna Solberg i sorg: – Det er et godt menneske som er gått bort

Sindre Finnes og Erna Solberg i sorg: – Det er et godt menneske som er gått bort

Sindre Finnes har bekreftet overfor VG at hans far, Jonny Edvin Finnes, gikk bort i starten av påskeferien.

89 år gamle Jonny Edvin Finnes sovnet stille inn på et sykehjem i Ålesund, der han hadde tilbrakt sine siste dager. «Far var helt klar i hodet inntil den siste dagen,» deler en sorgtung Finnes med avisen.

Jonny Edvin Finnes, som ble født i 1934 og skulle fylt 90 år i 2024, etterlater seg et langt og innholdsrikt liv. I løpet av sitt liv mottok han kongens fortjenstmedalje i 2004 for sitt arbeid som kontorsjef, og var kjent som en sterk lokalpatriot og en stolt sunnmøring.

Erna Solberg, tidligere statsminister og Sindre Finnes’ ektefelle, minnes svigerfaren med varme ord. Hun beskriver ham som en «fantastisk bestefar» og understreker hans betydning i oppveksten til deres to barn, Ingrid og Erik.

Jonny Edvin Finnes’ stolthet var stor da hans svigerdatter ble Norges statsminister i september 2013, et øyeblikk som ble markert med betydelig stolthet og glede.

Jonny Edvin Finnes
Jonny Edvin Finnes. Foto: Privat

«Nå vil familien ta vare på de gode minnene,» uttrykker Sindre Finnes i denne vanskelige tiden. Påsken ble annerledes for familien, fylt med refleksjon og vemod ved tapet av et elsket familiemedlem. «Det gjør godt å vite at far har hatt et rikt og langt liv,» sier Sindre Finnes til VG.

I et innlegg på Facebook skriver Erna Solberg:

«Årets påske ble litt annerledes. Palmesøndag fikk vi den triste beskjeden om at Sindres far og min svigerfar, Jonny Edvin Finnes, var gått bort 89 år gammel.»

Hun beskriver videre sin svigerfar som en fantastisk bestefar.

«Jonny har vært en god far til Sindre og hans søsken og en fantastisk bestefar til våre barn, Ingrid og Erik,» skriver Erna og fortsetter:

«Selv om Jonny bodde i Ålesund, og vi har levd et hektisk liv i Bergen og i Oslo, var han en viktig del av oppveksten deres. Vi besøkte ham så ofte vi hadde mulighet, og han besøkte oss. I valgår da barna var små kom han over fjellet for å passe de og hjelpe til når jeg måtte reise rundt og Sindre måtte jobbe. Det er et godt menneske som er gått bort etter et langt og godt liv. Og Ålesund er blitt en veldig stolt sunnmøring og lokalpatriot fattigere.»

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com