Hjem Kjendisnytt Siri Avlesen-Østli med rørende avsløring om ektemannen etter 10 år

Siri Avlesen-Østli med rørende avsløring om ektemannen etter 10 år

Siri Avlesen-Østli er en kjent norsk programleder. Med en bakgrunn i journalistikk har Siri bygget opp en imponerende karriere innenfor radio og TV.

Vi har blant annet blitt kjent med henne som sportsanker i TV 2, som programleder i «The Voice» og ikke minst som deltaker i «Kompani Lauritzen», «Skal vi danse» og sist i «Kokkeskolen». Men veien til faste jobber har vært lang for Siri.

I fjor tok «Kokkeskolen» med Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen det norske tv-publikummet med storm. Og Siri, hun vant hele programmet.

– Jeg tror ikke jeg var forberedt på at det skulle bli såpass tøft, og det ble heftig. Jeg var livredd store deler av den første tiden av Kokkeskolen. Når Eyvind setter øynene i deg, en som er Michelin-kokk, og du har laget noe til han som du er usikker på om er bra nok… Da følte jeg at jeg falt innvendig, fortalte Siri Avlesen-Østli til TV 2.

Og det å være usikker på om hun er god nok er noe Siri har kjent mange ganger på kroppen.

Ingen ville ansette henne

I et intervju med Kamille har Siri tidligere om tiden da hun var nyutdannet journalist. Det å få seg arbeid var langt i fra enkelt.

På den tiden hadde Siri en svensk kjæreste, og sammen flyttet de til nabolandet. I starten skulle svigerfar forsøke å hjelpe henne med å finne en jobb. Han tok henne med på en lokal sportsbutikk hvor de fikk snakke med sjefen.

«Vi ansetter ikke sånne som henne», sa sjefen – i alles påhør. Svigerfar ble rasende på butikksjefen, mens Siri gikk hjem for å gråte.

– Svigerfaren min ble forbanna og ba ham skjerpe seg. Han sverget også på at han aldri kom til å handle i den butikken igjen. Jeg gikk hjem og la meg ned og gråt, forteller Siri til Kamille.

Og det å skaffe seg jobb ble ikke enklere. Til slutt gikk Siri til det svenske NAV og la frem at hun gjerne kunne jobbe gratis for en mediebedrift. Bare for å få erfaring. Slik endte hun opp i Sveriges Television (SVT). Siden fikk hun også sommerjobb som reporter i Sveriges Radio. Først hadde hun lært seg flytende svensk.

Etter en stund i jobben møtte hun på flere utfordringer. Blant annet en sjef som hyppig benyttet seg av hersketeknikker.

– Jeg fikk beskjed om å ikke snakke i møter, for eksempel. Hun ba meg om vaske bilen hennes og smøre matpakker til henne. Sånne ting, sier Siri.

Men Siri ga seg ikke. Hun jobbet lange dager, ga alt, og det skulle lønne seg. Etter hvert fikk hun jobb i Dagsrevyen. Hun ble valgt, som en av 800 søkere.

– Mamma og pappa har lært meg å behandle alle mennesker med respekt. Samtidig har de lært meg at du ikke skal tillate at noen tråkker på deg. Foreldrene mine har gitt meg en god plattform med tanke på å håndtere det som kommer, sier hun.

I tiden etter Dagsrevyen jobbet Siri blant annet for VG-TV før hun fikk jobb i TV 2 sporten.

10 år med ektemannen

I hjertet av Hamar domkirke, den 31. august 2013, utvekslet Siri Avlesen-Østli og hennes bedre halvdel, Erik Avlesen-Østli, sine ekteskapsløfter. Og i fjor nådde de en milepæl med deres tiende bryllupsdag, eller tinnbryllup, som det også kalles. Sammen har de bygget en familie med to barn, sønnen Victor og datteren Thea.

I et åpenhjertig intervju med Kamille deler Siri historien om hvordan hun møtte Erik, et møte som fant sted under lite romantiske omstendigheter, men som likevel ble starten på noe helt spesielt.

– Jeg hadde surra rundt hele kvelden og la ikke merke til Erik før baren stengte klokka 3 på natta. «Oi, han var kjekk», tenkte jeg, og det neste som skjedde var at vi dro og spiste kebab. Det var god stemning og jeg merka det med en gang, at Erik var en jeg kunne snakke med, som var morsom og kjapp i replikken. Etter den kebaben var det oss, forteller hun til Kamille.

Det virkelig store øyeblikket kom imidlertid noen år senere, under en ferie i Barcelona.

– Vi dro tilbake på hotellet og tok en drink. Vi lekeslåss i senga og plutselig kastet han et håndkle over hodet mitt. Da jeg tittet ut av håndkleet, satt han på kne, sier Siri og forteller videre:

– Han hadde gått hele dagen med ringen i lomma, men ikke funnet det riktige tidspunktet, og jeg er sååå glad for at han ikke fridde det ute blant folk. Det hadde blitt så kleint! Det at han heller kasta et håndkle over hodet mitt og gjorde det på hotellet, var så mye mer oss. Det var en stor overraskelse.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com