Hjem Fremhevet Siri Nilminie Avlesen-Østli leder nå The Voice – Tidligere var det ingen som ville ansette henne

Siri Nilminie Avlesen-Østli leder nå The Voice – Tidligere var det ingen som ville ansette henne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den sjuende sesongen av «The Voice» ruller for tiden over skjermen på TV, med Siri Nilminie Avlesen-Østli som programleder. Men veien dit har vært lang.

– Jeg trodde nesten ikke det var sant da jeg fikk spørsmålet om jeg kunne tenke meg å lede «The Voice», sa Siri Nilminie Avlesen-Østli til TV 2 da nyheten ble kjent.

Noen av bekymringene lå nok i det at hun skulle «fylle store sko» etter Øyvind Mund.

 – Så blir det litt skummelt å overta etter Øyvind Mund, men jeg krummer nakken og er klar. Øyvind har jo «vært» «The Voice» i seks sesonger. I tillegg til å være en dyktig programleder er han en fantastisk fyr, som byr på gode råd – så dét er godt å ta med seg, sier Siri.

Men Siri har aldri latt utfordringer knekke seg. Dette forteller hun mye om i et lengre intervju med magasinet Kamille.

Ingen ville ansette henne

I intervjuet forteller Siri om tiden da hun var nyutdannet journalist. Det å få seg arbeid var langt i fra enkelt.

På den tiden hadde Siri en svensk kjæreste, og sammen flyttet de til nabolandet. I starten skulle svigerfar forsøke å hjelpe henne med å finne en jobb. Han tok henne med på en lokal sportsbutikk hvor de fikk snakke med sjefen.

«Vi ansetter ikke sånne som henne», sa sjefen – i alles påhør. Svigerfar ble rasende på butikksjefen, mens Siri gikk hjem for å gråte.

– Svigerfaren min ble forbanna og ba ham skjerpe seg. Han sverget også på at han aldri kom til å handle i den butikken igjen. Jeg gikk hjem og la meg ned og gråt, forteller Siri ifølge Klikk til Kamille.

Og det å skaffe seg jobb ble ikke enklere. Til slutt gikk Siri til det svenske NAV og la frem at hun gjerne kunne jobbe gratis for en mediebedrift. Bare for å få erfaring. Slik endte hun opp i Sveriges Television (SVT). Siden fikk hun også sommerjobb som reporter i Sveriges Radio. Først hadde hun lært seg flytende svensk.

Etter en stund i jobben møtte hun på flere utfordringer. Blant annet en sjef som hyppig benyttet seg av hersketeknikker.

– Jeg fikk beskjed om å ikke snakke i møter, for eksempel. Hun ba meg om vaske bilen hennes og smøre matpakker til henne. Sånne ting, sier Siri.

Men Siri ga seg ikke. Hun jobbet lange dager, ga alt, og det skulle lønne seg. Etter hvert fikk hun jobb i Dagsrevyen. Hun ble valgt, som en av 800 søkere.

– Mamma og pappa har lært meg å behandle alle mennesker med respekt. Samtidig har de lært meg at du ikke skal tillate at noen tråkker på deg. Foreldrene mine har gitt meg en god plattform med tanke på å håndtere det som kommer, sier Siri ifølge Klikk.

I tiden etter Dagsrevyen jobbet Siri blant annet for VG-TV før hun fikk jobb i TV 2 sporten.

Og nå altså; programleder for The Voice.

– Jeg er tro mot meg selv. Alle har sitt å stri med, og det er alltid en forklaring når folk slenger en kjip kommentar. Jeg prøver å forstå hvor det kommer fra. Ser du sammenhengen og skjønner hva det egentlig handler om, tar du det ved brodden – og da blir det også lettere å ikke ta ting personlig, sier hun til Kamille.

«Det å få lede dette programmet er en drøm som går i oppfyllelse. Stort å få være en del av den helproffe The Voice-gjengen,» skriver Siri på Instagram.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com