Forsiden Kjendisnytt Sissel Kyrkjebø forteller for første gang om farens plutselige død: "Det var...

Sissel Kyrkjebø forteller for første gang om farens plutselige død: «Det var et sjokk»

Erling Kyrkjebø døde for tre år siden, 84 år gammel, bare halvannen uke etter at han fikk kreftdiagnosen.

«Da pappa døde var det som en vegg i huset som raste ut. Jeg var veldig glad i ham, og vi sto hverandre nær», sier Sissel Kyrkjebø til Dagbladet.

«Det er gått tre år siden pappa døde. Jeg savner ham. Selv om døden kom brått, ble det en god avskjed», sier hun videre.

Flyttet til Norge etter skilsmissen

Sissel Kyrkjebø og døtrene flyttet fra Danmark til Norge i 2011 etter skilsmissen med Eddie Skoller. På samme tid fikk Sissels far diagnosen Alzheimer.

«Foreldrene mine bodde i Bergen, min bror i Stavanger og jeg i Oslo. Jeg følte omsorg for dem, og jeg ville ha dem boende i nærheten. De hadde ikke noe imot å flytte til Oslo. De fikk en leilighet så nærme oss at vi nesten kunne vinke til hverandre», sier Sissel.

Moren Laila (86) lever fortsatt og er fremdeles nabo med sin datter på Frogner i Oslo.

Skjønte ikke at han hadde smerter

«Alzheimer er en snikende sykdom som kommer gradvis. Pappa mistet langsomt evnen til å uttrykke seg. Det er en sykdom der pasientene mister ordene, men vi snakket sammen og hadde det fint helt til han døde. Alzheimer er en pårørendesykdom, den er krevende – også for mamma», sier Sissel til Dagbladet.

Men det var kreften som til slutt tok livet av faren.

LES OGSÅ
Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har forlovet seg - slik fridde Jan Fredrik
LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

«Han var ikke så god til å uttrykke seg, så han hadde nok smerter, men vi skjønte det ikke», sier Sissel.

Kreft i hele kroppen

«Men plutselig fikk han mye vondt og smerter, og ble sendt til sykehus. Der konstaterte de kreft i hele kroppen, og legene ga ham bare noen få dager å leve, sier hun videre», og legger til at faren forstod at han hadde fått dødsdommen.

«Han forsto og tok dødsdommen med fatning. Han forsto at han hadde kort tid igjen. Det gjorde det mye enklere for oss. Likevel, det var et sjokk. Alzheimer er jo en alvorlig diagnose, men vi trodde ikke at han skulle dø av noe helt annet så fort», sier Sissel.

Lukket øynene og døde

Sissel forteller at familien var rundt faren hele tiden. De snakket sammen før han sovnet inn. Han var fast i blikket, selv om han fikk mye smertestillende. Så lukket han øynene, og to timer senere døde han.


Selv fylte Sissel Kyrkjebø nylig 50 år. Hun har publisert bildet ovenfor på Instagram sammen med noen ord hvor hun takker for alle gratulasjoner.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet