Hver uke har Christine Koht delt fra livet sitt med kreft i podcasten «Koht vil leve». Denne uka ble det ingen podcast. Christine er for syk.

Christine Koht har krefttypen slimhinne melanom med spredning. Det er en sjelden type alvorlig føflekkreft som sitter på slimhinnene inne i kroppen.

For et par uker siden, fikk Christine en leverbetennelse som gjorde at kroppen ikke tåler flere runder med kreftbehandling. Komikeren og programlederen ble akuttinnlagt på sykehuset.

Gode og dårlige nyheter

I forrige episode, fikk Christine både gode og dårlige nyheter. Hun får vite at immunterapien har virket, og at alle svulstene har gått tilbake. Men så blir Christine innlagt på nytt. Legene får ikke bukt med betennelsen, og hvis ikke den snur, kan hun dø.

Legene ved sykehuset tar en prat med Christines kone, Pernille, og spør om de har snakket om døden, om de har tatt stilling til det økonomiske og praktiske ved det.

Forrige episode sluttet med at Christines mor sier at datteren nå er veldig dårlig, er veldig syk, veldig svak, veldig sår og veldig sliten og at hun har sagt: «Jeg orker ikke mer, mamma.»

For syk til å lage podcast

Denne uken var det ingen podcast å høre på for de trofaste lytterne. I stedet blir de møtt med en kort beskjed, spilt inn av Aftenposten-journalist Joachim Førsund, som har fulgt Christine gjennom hennes kamp mot kreften.

«Christine ligger på Radiumhospitalet fremdeles, hun er ikke blitt sykere av leverbetennelsen, men tilstanden er fremdeles kritisk, og behandlingen er fortsatt i en akutt fase hvor Christine får kraftige doser med steroider», sier han.

LES OGSÅ
Jan Thomas vekker oppsikt med nytt bilde - uten en tråd

Han forteller videre at Christine er for syk til å lage podkast. At hun har lyst, men at legene sier at hun trenger ro.

Joachim sier videre at ingen vet hvor lenge Christine kommer til å ligge på sykehuset, men at det i hvert fall blir noen uker. Han lover å gi beskjed med gang hun blir bedre.

Vi krysser fingrene for at Christine blir bedre snart, og sender henne alle våre varme tanker.