Hjem Nyheter SISTE: Har man endelig funnet mannen som bortførte Madeleine McCann?

SISTE: Har man endelig funnet mannen som bortførte Madeleine McCann?

Del
X

Det har nå gått 13 år siden Madeleine McCann forsvant da familien var på ferie i Algarve-regionen sør i Portugal. Fremdeles er saken uløst, men nå har politiet gjort et gjennombrudd.

Forrige måned skulle Madeleine fylt 17 år. Hun var bare 3 år gammel da hun i mai 2007 forsvant sporløst fra hotellrommet familien hennes disponerte i et leilighetskompleks i Portugal.

Familien spiste middag og oppdaget at Madeleine var borte da de kom tilbake til rommet. Siden den gang har det vært få spor og ingen livstegn til Madeleine.

Ny hovedmistenkt

Nå, 13 år senere, har politiet imidlertid gjort et gjennombrudd i saken. En 43-år gammel tysk mann er pekt ut som hovedmistenkt bak forsvinningen.

Ifølge CNN har tyskeren tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

Han etterforskes nå som en mulig drapsmann.

Bodde i Portugal

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sier politiinspektør Mark Cranwell til Sky News.

Britisk politi bekrefter også at to biler mannen eide har blitt observert i området rundt Praia de Luz.

«Den første bilen, en VW T3 veterancampingbil, hadde portugisiske skilter. Den mistenkte skal hatt tilgang til denne bilen fra rundt april 2007 til en gang etter mai 2007. Den ble brukt i og rundt området til Praia da Luz», skriver det britiske politiet i en pressemelding. De omtaler også den andre bilen mannen eide.

«Den andre bilen var en 1993 britisk Jaguar, modell XJR 6. Den hadde tyske skilter og var registrert i Tyskland. Man tror at bilen har vært brukt i Praia de Luz i 2006 og 2007.

Bilen var registrert i mistenktes navn, men dagen etter hennes forsvinning ble den omregistrert til en annen eier i Tyskland.»

Foreldrene ber om sannheten

Foreldrene til Madeleine har nå takket politiet offentlig for at de fortsatt jobber med saken. «Alt vi noensinne har ønsket er å finne henne. Få vite hva som skjedde og stille de ansvarlige til ansvar. Vi vil aldri stoppe søket etter å finne Madeleine i live, men uansett hva utfallet er så trenger vi svar for å få fred,» sier de i en uttalelse.

Nedenfor kan du se et nyhetsinnslag fra BBC om saken:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com