Hjem Dyr SISTE: Hvalrossen «Freya» er avlivet

SISTE: Hvalrossen «Freya» er avlivet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Søndag morgen avlivet Fiskeridirektoratet hvalrossen Freya.

– Hovedgrunnen for avliving er at det har blitt for mange farlige situasjoner, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen til VG og fortsetter:

– Vi kjenner ikke til om det har vært livstruende situasjoner, men til tross for våre advarsler har ikke publikum hørt etter. Folk har gått altfor nær dyret, noen har løftet ungene sine frem for å ta selfier. Det er også tilfeller der barn har kastet steiner og pinner på henne. Situasjonen har vært uoversiktlig, sier fiskeridirektøren.

Folk holdt ikke avstand

I forrige uke skrev vi om Freya som da hadde inntatt en populær badeplass i Bærum. Folk har badet og kost seg, og ikke brydd seg nevneverdig om oppfordringene fra myndighetene om å holde seg unna dyret.


– Vi har fått melding om at hvalrossen «Freya» er ankommet Kadettangen og akkurat har jaget en person som badet. Den oppførte seg litt sint og «hveste». Vi har politibåt på vei for å sørge for at badegjester holder avstand til dyret, skrev Politiets operasjonssentral i Oslo på Twitter torsdag formiddag.

Fiskeridirektoratet som har hatt observasjonsoppdraget av hvalrossen Freya har tidligere understreket at det er viktig at folk holdt avstand for ikke å fremprovosere farlige situasjoner.

– Hun er et vilt dyr på om lag 600 kg, som ikke nødvendigvis er like dorsk og klossete som man kan få inntrykk av når hun hviler. Det er derfor sterkt frarådet å bade, gå i kajakk eller lignende i området en observerer henne, har Fiskeridirektoratet tidligere understreket.

Nå forventer fiskeridirektoratet at det blir reaksjoner på avlivingen.

– Denne saken skaper jo oppmerksomhet, og det er ingen som med lett hjerte forholder seg til noe sånt, men slik situasjonen har utviklet seg, mener vi det var riktig, sier Bakke-Jensen til VG.

Og reaksjonene lar ikke vente på seg. Mange tar nå til sosiale medier for å vise sin avsky ovenfor folk som ikke har klart å holde seg unna dyret.

En skriver:

«Så fordi mennesker ikke klarte å holde seg unna, og bare MÅTTE oppsøke, plukke på og bade med Freya, så er hun nå død! Håper dere er fornøyd med dere selv, jævla egoister!»

Så fordi mennesker ikke klarte å holde seg unna, og bare MÅTTE oppsøke, plukke på og bade med Freya, så er hun nå død!…

Posted by Yvonne Frances Leggett on Sunday, August 14, 2022

En annen skriver:

«For en tragedie ,for en SKAM at vakre Freya måtte bøte med livet fordi folk med mobilkamera (som måtte plage henne for å få ett bilde ) og null respekt for dyr ikke klarte å holde seg unna og la henne være i Fred . Og for en SKAM at ikke Freya kunne bli flyttet til ett sted hvor hun kunne få ro . At Fiskeridirektoratet velger avliving av ett frisk og fantastisk dyr fremfor å redde det fra mennesker uten forståelse ,har jeg null respekt for 😭😭😭 Dette er en trist dag . Hvil i fred vakre Freya 😭❤»

For en tragedie ,for en SKAM at vakre Freya måtte bøte med livet fordi folk med mobilkamera (som måtte plage henne for…

Posted by Lena Andreassen on Sunday, August 14, 2022
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com