torsdag, februar 25, 2021

SISTE: Kongens sykemelding forlenges

Mest lest nå

Det Norske Kongehus opplyste sent i januar at kong Harald var sykmeldt på grunn av smerter i benet. Like etter ble han ifølge en pressemelding fra hoffet lagt inn på Rikshospitalet for operasjon. Nå forlenges sykemeldingen.

I første omgang skulle kongen være sykemeldt til 31. januar.

Kongens sykemelding som opprinnelig gikk ut januar ble forlenget, og varte til og med 14. februar.


Og i dag kom det enda en melding fra slottet om at sykemeldingen til kong Harald forlenges ytterligere.

I en pressemelding på kongehuset.no skriver Slottet at kongen fremdeles er under opptrening etter operasjonen for to uker siden.

Kong Harald utvider sykemeldingen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

De skriver at det var en avrevet sene over kneet som skapte problemer for kongen.

«Legene anbefaler ytterligere rehabilitering før Kongen gjenopptar sine konstitusjonelle oppgaver,» skriver Slottet.

Sykemelding blir forlenget med en måned, nå til 14. mars.

Kronprins Haakon overtar

I denne perioden vil kronprins Haakon (47) gjennomføre Kongens konstitusjonelle oppgaver.Kongen er trolig ganske avslappet til at Kronprinsen stepper inn. I forbindelse med kongebiografien som ble ført i pennen av Harald Stanghelle var kong Harald tydelig på at tronen er i gode hender når kronprinsen en dag overtar.

kronprins haakon
Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hof

– Både Kong Haakon og Olav var konger som gjorde ting alene. Min far slapp meg ikke til i det hele tatt. Vi driver mer ut fra samarbeidstanken. Det er andre tider. Jeg kaller oss et team, med hoffet, kronprinsparet og oss. Det er en styrke, uttalte kong Harald i den nylig utgitte boken «Konge forteller» av Harald Stanghelle.

I et intervju med TV 2 i forbindelse med at det er 75 år siden krigens slutt, innrømmer Kronprinsen ifølge Dagbladet at han til en viss grad tenker på at foreldrene hans, kong Harald og dronning Sonja (83), en dag vil gå bort. Han husker godt da hans bestefar, kong Olav gikk bort.

– Men det er samtidig noe jeg tror man ikke kan forberede seg helt på. Jeg er jo veldig glad i foreldrene mine, så det er ikke sånn at jeg har lyst til å gå og tenke på det hele tida, sier han til ifølge Dagbladet til TV 2.

Les også: Bekymret for at Kronprinsen skal gjøre samme feil som ham

Han tror heller ikke han er helt forberedt på å bli landets neste konge, og sier han tror han vil bli en annerledes konge enn faren. Dette fordi de to er forskjellige som personer.  

– Men jeg må gjøre det på min måte. Jeg må jo ikke prøve å være noen andre enn meg selv, da blir det litt enklere, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter