søndag, mars 7, 2021

Siste: Kongeparet i karantene

Mest lest nå

Kong Harald og Dronning Sonja er satt i karantene grunnet coronasmitte på slottet.

Kongeparet er satt i karantene, melder slottet i en pressemelding:

«Det er i dag påvist covid-19 hos en ansatt ved Det kongelige hoff. Hans Majestet Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene. Hennes Majestet Dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende», står det i pressemeldingen.


14 medarbeidere ved det Kongelige hoff er også satt i karantene.

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», står det videre i pressemeldingen. Det kommer også frem at kongeparet er symptomfrie.

Slottet opplyser at som følge av karantenen kommer kongen til å lede statsråd førstkommende fredag via telefon fra Bygdøy Kongsgård. Kronprinsen skal holde audiens med Estlands president.

Begge i risikogruppe

Kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe har i følge Dagbladet ikke noe ytterligere kommentar ut over det som står i pressemeldingen.

Se og Hørs Kongehusekspert Caroline Vagle forteller til Dagbladet at kongeparet nok er nøye med å følge smittevernreglene da de begge er i risikogruppe:

– Kongeparet følger smittevernreglene slik som anbefalt, og slik jeg tolker meldingen er kongen enda mer restriktiv enn som så. Det er ikke så rart. Han er jo relativt nyoperert, og er nok svært forsiktig. Begge to er jo dessuten i risikogruppen på grunn av alder, og vi må bare håpe de ikke er smittet og holder seg friske, informerer Vagle.

Kongeparets program fremover vil bli oppdatert som følge av karantenen, skriver slottet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter