Hjem Nyheter Siste om «Bamsegutt» : Spleis med overraskende vending

Siste om «Bamsegutt» : Spleis med overraskende vending

Sparebank1, som driver innsamlingsplattformen Spleis, har bestemt seg for å gjenåpne innsamlingen til Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt». Dette kommer etter at innsamlingen midlertidig ble satt på pause grunnet nye opplysninger om Granfoss’ fortid.


Innsamlingen, som opprinnelig samlet inn flere millioner kroner på kort tid, ble stoppet etter avsløringer om en overgrepsdom mot Granfoss fra 1991. NRK hadde utelatt å omtale denne dommen i dokumentarserien, noe som har ført til kritikk fra flere hold, inkludert fra fornærmede i saken.

Kommunikasjonssjef i Spleis, Tone Mesna, uttaler i en e-post til VG at de etter en totalvurdering har besluttet å gjenåpne innsamlingen «Hjelp Bamsegutt med familie hjem».

– Vi har gjort en totalvurdering av saken, og har landet på å åpne innsamlingen «Hjelp Bamsegutt med familie hjem» igjen. Beslutningen er tatt etter god dialog med både innsamler og Granfoss’ advokat, skriver hun i en e-post til VG.

Spleis vil også sende ut en felles melding til alle som har bidratt økonomisk, hvor de informerer om situasjonen og tilbyr en mulighet for refusjon. De oppfordrer givere til å vente på ytterligere informasjon før de eventuelt ber om pengene tilbake.

Innsamlingen som nå er åpen igjen har i skrivende stund fått inn over 3,8 millioner kroner. Etter gjenåpningen av innsamlingen har Spleis merket den med følgende tekst:

«Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på spleisen.»

Foto: Skjermdump Spleis

Mesna forteller videre at de jobber med å etablere en selvbetjent løsning, som vil gjøre det enklere og tryggere for givere som ønsker pengene sine refundert. Dette vil imidlertid ta noe tid å implementere.

Kringkastingsrådet har mottatt over 100 klager på programmet, og Pressens Faglige Utvalg (PFU) har også mottatt klager som gjelder brudd på Vær Varsom-plakaten. NRK har derfor valgt å trekke serien midlertidig og skal gjøre endringer i dokumentarserien.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com