søndag, oktober 24, 2021

SISTE: Ropstad trekker seg som leder for KrF

Mest lest nå

Kjell Ingolf Ropstad går av som partileder i Kristelig Folkeparti. Han trekker seg også fra stillingen som barne- og familieminister.

En rekke medier melder nå at Ropstad trekker går av, etter avsløringene om at Ropstad lenge har vært folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet. Selv om han var godt etablert i Oslo med kone og barn. Dette medførte at han fikk gratis bolig av Stortinget.

I følge Dagbladet kjøpte Ropstad en del av en tomannsbolig på Lillestrøm i 2009. Men her flyttet han aldri inn, da han fikk betalt bolig av Stortinget fordi han var folkeregistrert hos foreldrene og dermed hadde krav på pendlerbolig.


– Jeg er lei meg for denne saken. Vi som politikere forvalter innbyggernes tillit og da skal vi gjøre ting på en skikkelig måte. Så jeg har forståelse for at folk reagerer på dette, sa Ropstad til NRK etter avsløringene.

Aftenpostens beregninger viser at Ropstad har sluppet unna så mye som 680.000 kroner i skatt som følge av dette.

På fredag holdt Ropstad en pressekonferanse hvor han beklaget alt.

– I 2020 avtalte jeg med mine foreldre at jeg skulle dekke faste utgifter til huset hjemme fordi det også gjorde at pendlerleiligheten min havnet inn under det regelverket som gjorde at den ikke var skattepliktig. Det var en feil av meg, og det vil jeg beklage, sa Ropstad ifølge TV 2.

Trekker seg

– Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sier Ropstad til pressen lørdag.

Han sier videre at andre nå må ta over stafettpinnen som partileder.

– Jeg er fortsatt motivert for KrF, men det rette for partiet, og for meg, er at noen andre tar over stafettpinnen som partileder, forteller den avtroppende statsråden.

Samtidig forteller Ropstad at familien har vært med på avgjørelsen.

– Det var viktig for meg å snakke med mine nærmeste, og da trakk jeg den konklusjonen i går, sier en angrende Kjell Ingolf Ropstad ifølge NRK.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter