in

Siv Jensen: Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært lesbisk

Etter at tidligere FrP-leder Siv Jensen trakk seg tilbake fra politikken har hun kunnet uttale seg friere enn hun hadde anledning til som profilert topp-politiker.

I biorgrafien hennes, «Med egne ord», som nylig ble gitt ut, har hun blant annet tatt et oppgjør med den stadig tilbakevendende gravingen i privatlivet hennes.

Et av de stadig tilbakevendende temaene er hennes seksuelle legning. Her regelrett fnyser Siv Jensen i boka.


– For noe forbanna tull. Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært det. Jeg har så mange homofile venner at det ikke hadde kostet meg en kalori, skriver hun ifølge Nettavisen i den mye omtalte biografien.

Hun opplever at hun som kvinnelig politiker har fått en rekke nærgående spørsmål mannlige politikere aldri ville fått.

– Det har vært ekstremt nærgående spørsmål om privatliv, seksuell legning, kjærlighetsliv, fasade, klær, negler og hårfrisyrer. Ingen grenser. Likevel satt jeg – dumme meg – og svarte på alle de idiotiske spørsmålene, skriver Jensen ifølge Nettavisen i biografien.

View this post on Instagram

A post shared by Siv Jensen (@sivjensen)

Savner en mann

Siv Jensen har vært toppolitiker siden svært ung alder. Det har vært både tidkrevende og rampelyset som fulgte henne kan nok også tenkes å ha skremt bort enkelte mulige kandidater.

I boken er hun åpen på at hun har savnet en å dele livet med.

– Jeg har vært litt misunnelig på Erna og Sindre, som har vært sammen i flere tiår. Han står som en klippe ved siden av henne i alle sammenhenger. Noen ganger har jeg faktisk tenkt: Jeg skulle ønske at også jeg hadde en Sindre, skriver Jensen ifølge ABC Nyheter i biografien.

Hun skriver at hun lenge trodde hun skulle finne en mann å dele livet med, og dele både frustrasjon og glede.

– Men sånn har det nå ikke blitt, skriver Jensen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Slik tar du lys-sjekken på bilen

hund

Morsomme hunder på internett – hvem er din favoritt?