in ,

Siw hjelper alenemødre å spare 100.000 på et år

Skjermdump Instagram / happy_penger

Siw Slevigen er siviløkonomen og tidligere økonomijournalisten som står bak Instagram-kontoen «Happy Penger».

– Jeg tror ikke på endring gjennom skam. Jeg har aldri sett det fungere. Og jeg har heller aldri møtt noen med et problem som ville løst seg om de skammet seg mer, sier Siw Slevigen til KK.

For litt mer enn tre år siden startet hun Happy Penger-kontoen på Instagram som i dag har over seksten tusen følgere, og et facebook-fellesskap med samme navn, der over åtte tusen medlemmer diskuterer og deler spørsmål, utfordringer og tips.


På nettsiden sin sier hun «Jeg vil at flest mulig kvinner skal bli millionær. Det er mulig for de fleste i Norge. Bli med i medlemskapet Spar 100.000 kr på 1 år for å lære hvordan.»

Det meste av budskapet sitt deler Siw Slevigen gratis på Instagram, Facebook og egne nettsider. Gründerkurs, 1-1-coachingsamtaler og abonnementer med ekstra oppfølging for hvordan få penger til å begynne å vokse, ikke bare fly ut av kontoen før du fikk med deg at de var innom er premiumtjenester folk betaler for.

Å hjelpe de som har regninger som har løpt løpsk, er en av hennes hjertesaker. Postkasseangst, skam og følelsen av å mislykkes totalt er ødeleggende. Å se lyset i andre enden av tunnelen gir livsgnist.

– Alenemoren som klarte å betale ned gjeld på over 70.000, spare i fond og få til en bufferkonto på flere tusen kroner er jo selvfølgelig helt rå. Til sammen sparte hun over 150.000 på et år. Det gjør inntrykk å høre fra de som ikke hadde trodd det skulle gå, også går det likevel, sier Slevigen

Hun viser til Annicken, som er en av mange Slevigen har hjulpet.

– Jeg vil at vi skal slutte med å «kjøpe først, bekymre deg for å betale det senere». Gjennomsnittsnordmannen kan bli millionær, det er mye bedre å være nettomillionær enn kredittmillionær. Denne endringen i samfunnet er mitt livsmål, dessuten er det mye gøyere å spare sammen enn alene, sier Siw Slevigen til VG som har intervjuet Annicken om sparevanene hennes.

«Hemmeligheten» til Siw Slevigen er trygghet. Hun sier ikke kontroll.

– Trygghet skapes innenfra. Trygghet er en følelse som tåler at ting utenfor oss endrer seg uten at vi knekker sammen på innsiden, sier hun.

Sløsing og uvaner kaller Slevig forbruk og vaner. Hun tror ikke pekefingeren får folk til å endre vaner.

– Jeg har vært med på å sette opp budsjetter der vi beholder en post på flere tusen kroner i måneden på snus. Penger brukt på kos, eller det du definerer som viktig for deg, er ikke sløs, påpeker økonomen og forklarer at når valgene blir presentert for oss, ser vi selv hva vi har lyst til å endre på. Du må ingenting. Nettopp det at de ikke MÅ kutte noe, er det som får folk til å ville kutte, sier Slevigen til KK.

Her er Siw «Happy_Penger» Slevigs 5 steg til en tryggere og friere økonomi:

1. Finn ut hvor mye penger som kommer inn i måneden

Hvordan kan du øke inntekten?

2. Finn ut hva bruker du penger på

Finn ut hva som kan kuttes, og hva vil du fortsette å bruke penger på. Det viktigste er å gå fra impuls til planlagte kjøp.

3. Hva er dine faste regninger

Har du noe du kan kutte ut, og er det noen avtaler du kan få bedre pris på?

4. Hva er din cash-buffer

Den skal være god å ha når vaskemaskinen ryker, men også øke jevnt og trutt

5. Invester mest mulig

Ha fast trekk som går inn i et indeksfond.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Barnefaren betaler ikke en krone i barnebidrag – allikevel hyller eksen han

5g

5G for fotballfans på norske stadioner: Vil dette bli den nye standarden på sportsarenaer i fremtiden?