Hjem Dyr Sjåføren meide ned katten Skye – og stakk fra stedet

Sjåføren meide ned katten Skye – og stakk fra stedet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Fredag kveld ble Lila Amalie Libråten Solem vitne til at en sjåfør kjørte på en katt og stakk av. 

Lila Amalie Libråten Solem hadde vært og handlet på matbutikken, og var på vei hjemover igjen, da hun ble vitne til hendelsen langs Einerhaugveien på Bjørkelangen.

– Jeg skulle til å krysse veien da jeg så det i sidesynet. Samtidig hørte jeg at det smalt. Først trodde jeg at sjåføren hadde mistet en bildel, men så så jeg at det som lå i veien sprelte tre ganger. Da skjønte jeg at det var en katt, sier Libråten Solem til Romerikes Blad.

Hun forklarer videre at bilen som traff katten ble stående litt lenger bort i veien en stund, men etter at en annen sjåfør kom og snakket til personen, kjørte vedkommende fra stedet.

– Jeg synes det er helt grusomt at sjåføren kjørte videre. Det blør i hjertet mitt. At han dro av gårde, er noe av det styggeste man kan gjøre. Dette er noe av det verste jeg har sett, sier Libråten Solem til avisa.

Har du en mørk Tesla, vært eller bor ved Bjørkelangen og føler deg allerede skyldig nå???Lille Sky ble påkjørt av en…

Posted by L'Amalie L'Solem on Friday, November 11, 2022

Gjennom den lokale Facebook-gruppa «Vi i Aurskog-Høland» klarte  Libråten Solem å komme i kontakt med kattens eiere,  en barnefamilie bosatt på Bjørkelangen.

Romerikes Blad har vært i kontakt med katteeier Marthe Johansen. Hun forteller at barna deres har tatt tapet av katten, som het Skye, tungt.

Statens vegvesen informerer på nettsidene sine at det ikke er straffbart å kjøre på et dyr, men det er straffbart å ikke melde fra.

Ved uhell skal man melde fra til politiet på 02800 som varsler viltnemda og andre aktører.

For å hindre unødig lidelse, er det viktig at kompetent personell kan foreta søk og vurdere om dyret skal avlives. Det er kun med godkjenning fra politiet at man kan få lov til å avlive dyret selv. Fugler og mindre dyr kan man selv avlive, dersom det er åpenbart at dyret ikke kan leve eller bli friskt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com