Visste du at eggeplommen kan fortelle deg en hel del om egget?

I følge RemedyDaily kan man skille eggeplommen i tre kategorier. Forskjellen ligger i eggeplommens gulfarge.

Gulfargen på eggeplommen kan nemlig fortelle oss mye om hva hønen har spist, om den er frisk og om den har fått i seg nok næring.

Greit å vite før du bruker egget til matlaging!

Man kan dele eggeplommen inn i tre kategorier.

Kategori 1 – Helt lys eggeplomme

Denne består av meget lyse eggeplommer. Et egg med helt lys eggeplomme kommer sannsynligvis fra en stor gård hvor det er mange høner. Ofte er forholdene til hønene dårlig, de har liten plass og lite dagslys. Dietten til hønen har trolig vært ensidig.

Den lyse eggeplommen tyder på at egget er næringsfattig på grunn av de overnevnte forhold.

Kategori 2 – Lys, stor eggeplomme

Disse eggene er bedre enn kategori 1. De kommer fra frittgående høns, men selv om de går fritt er de stort sett plassert sammen med mange andre høns, noe som gir lite plass til å bevege seg.

Høns med denne type egg har også en ensidig diett, stort sett bestående av korn. Disse eggene er helt grei når det kommer til næring, men fremdeles ikke det beste egget du får.

Kategori 3 – Mørk, nesten orange eggeplomme

Dette er eggene du vil ha! Man kan si at jo mørkere eggeplommen er, jo sunnere er den. Slike egg er ofte ikke særlig stor i størrelse, men inneholder til gjengjeld masse næringsstoffer.

Høner som får egg med en slik farge på plommen har spist variert og sunt. Dietten inneholder både mais, korn, insekter og grønnsaker. Egg som har en slik farge inneholder mye Omega-3 fettsyrer og vitaminer.

Det er viktig å være opplyst om hva vi spiser – DEL derfor informasjonen videre med venner og familie på Facebook! 

Loading…