Hjem Familie Sjeldent dobbelt-svangerskap: Tvillingene er født samme dag – ble unnfanget med tre ukers mellomrom

Sjeldent dobbelt-svangerskap: Tvillingene er født samme dag – ble unnfanget med tre ukers mellomrom

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Guttene til Gabriella er født samme dag – men de er unnfanget med tre ukers mellomrom.

Eduardo og Ezra er så ulike i størrelse at folk nekter å tro de er tvillinger. Guttene som nå er to år gamle ble født samme dag, men de ble unnfanget med tre ukers mellomrom i et sjeldent

Fenomenet superfetasjon, der man blir gravid mens man allerede er gravid, skjer ekstremt sjelden hos mennesker. Det kan skje noe oftere hos enkelte dyrearter. Hos mennesker kan det bare skje dersom en kvinne fortsetter å ha menstruasjon i svangerskapet, skriver NRK om det spesielle fenomenet.

Gabriella Christmas (30) fra Bedfordshire er blant de få som har opplevd dette sjeldne tilfellet av tvillinggraviditet.

Selv om Eduardo ble unnfanget tre uker før Ezra ble begge guttene født samme dag i juli 2018. Og begge to var sunne og friske, melder Daily Mail.

Tvillingene er født samme dag, men unnfanget med tre ukers mellomrom. Foto: privat

Da tvillingene kom til verden veide Ezra nesten en kilo mindre enn storebror Eduardo, og var betydelig kortere. De er fortsatt ulike i størrelsen, så mamma Gabriella forteller det er mange som nekter å tro de to guttene er like gamle.

– Lille Ezra var mye mindre, så jeg måtte kjøpe klær i forskjellige størrelser til tvillingene mine. Da han var født var huden hans fortsatt voksaktig, så han så ut som en liten gammel mann. Det var også lengdeforskjell, og det er det fortsatt, sier Gabriella til Daily Mail.

Foto: privat

Minstemann var teknisk sett et prematur-barn, men de slapp likevel kuvøse.

Dobbelt svangerskap

Ettersom guttene er født samme dag regnes de som tvillinger. Men medisinsk regnes de ikke som tvillinger: Gabriella gikk nemlig gjennom to svangerskap samtidig.

Foto: Privat

Dobbelt-svangerskapet ble avslørt under ultralyden, da Eduardo var fem uker. På skjermen kunne de se Eduardo tydelig – også en bitte liten skygge som var Ezra. Han var ennå så liten at det var uvisst om det var ett eller to barn.

Foto: privat

Sju uker etter kom Gabriella tilbake på ultralyd, og det var helt tydelig at det var to babyer der. Legene var bekymret fordi den ene var så mye mindre enn den andre, og antok det kunne komme av at de delte morkake. Imidlertid skulle det vise seg at det var to morkaker og altså to separate svangerskap. Kun 0,3 prosent av alle kvinner opplever slike dobbelt-svangerskap.

LES OGSÅ: Videoen av tvillingene som ler tar fullstendig av – se på dette

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com