in ,

Sjokkavgjørelsen til Klæbo: – orker rett og slett ikke

klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var langt nede etter å ha blitt fratatt VM-gullet på femmila søndag.

Klæbo gikk først over målstreken men fordi han og Aleksandr Bolsjunov gikk i hverandre på oppløpet ble Klæbo fratatt gullet, som da gikk til Emil Iversen som var annenmann i mål.

– Vi klagde på avgjørelsen, men kom ikke gjennom. Vi vil begynne med en anke, sa Espen Bjervig, norsk langrennssjef, like etter løpet.


Men nå har Klæbo, til stor forundring fra mange, snudd i saken. Han ønsker ikke å ta anken videre.

Trekker anken

Avgjørelsen om at Klæbo trekker anken kom onsdag ettermiddag.

– Jeg føler at det blir feil å fortsette denne prosessen. Jeg ønsker å tenke positivt – samt legge dette bak meg. Jeg vil ikke bli oppfattet som en sytende skiløper, uttaler Klæbo i en pressemelding ifølge VG.

Videre i pressemeldingen står det:

– Jeg har vært langt nede noen dager, men nå må jeg komme meg opp igjen. Det er skirenn jeg vil ha fokus på, og ikke jurymøter, advokatarbeid og den slags. Det er nedlagt et godt og detaljert arbeid av Norges skiforbund og Thorbjørn Broks Pettersen, sammen med advokatfirma Kleven & Kristensen. Jeg er blitt fortalt at vi har en god sak, selv om det er mange hensyn som skal vektlegges. Men jeg føler at det bare blir feil å gå videre i denne prosessen, skriver Klæbo.

Det medfører altså at Klæbo trekker anken før FIS har kommet med sin vurdering av den. Men Klæbo hevder uansett at han ikke hadde skyld i at Bolsjunov ble hindret i løpet.

– Jeg står for at jeg ikke har gjort noe galt – og at jeg ikke har hindret noen. I stedet er jeg opptatt av ansvar når vi går fellesstart – og redusere risikoen både for meg og andre. Men jeg orker rett og slett ikke å forfølge saken videre med en anke – uansett om jeg skulle ha vunnet frem eller ikke. Jeg vil si stopp – når det gjelder denne saken. Det gjør jeg nå. Og jeg har varslet forbundet om avgjørelsen min, uttaler idrettsutøveren.

Orker rett og slett ikke

Klæbo har også publisert en oppdatering på Instagram hvor han blant annet skriver at fokuset bør være på å gratulere Emil Iversen som til slutt ble kåret til vinneren av femmila.

«Jeg vil gratulere Emil med seieren – og jeg synes han fortjener en skikkelig feiring. Gratulerer venn!»

Klæbo viser seg også som en stor idrettsmann når han tar med en gratulasjon til nettopp Bolsjunov.

«Samtidig vil jeg gratulere Bolsjunov med sølvmedaljen hans. Han er en brilliant skiløper. Vi kommer til å ha mange tøffe konkurranser i fremtiden. Jeg ser fremover – og vil gjøre hva jeg kan på lørdag og søndag».

I det samme innlegget forklarer Klæbo at han rett og slett ikke orker klagesaken, og heller vil se fremover.

«Jeg må ærlig innrømme at jeg har hatt noen vanskelige dager – og en berg og dalbane følelsesmessig. Ja, jeg har vært langt nede – og det har vært mørkt. Det har tatt mye energi, og jeg vil ikke bruke mer tid og krefter på dette. Saken har blitt mye større enn selve konkurransen. Jeg er født og oppvokst med skirenn i Nilsbyen. Nå må de bestemme resultatet av et skirenn på et kontor – og det er feil. Men jeg må se fremover. Jeg har hatt mine beste dager i mitt absolutt beste verdensmesterskap, og jeg vil sørge for at jeg aldri vil være i denne situasjonen igjen. Jeg har nettopp bedt Norges Skiforbund om å avbryte anken til FIS-juryen. I alle fall ville det ikke være det samme å få gullmedaljen flere dager etter mitt beste løp i hele min karriere. Jeg mistet den følelsen på søndag. Jeg vil alltid tro at jeg ikke gjorde noe galt – og at jeg IKKE forhindret noen. Men nå er jeg ferdig med saken og må fokusere på helgens VM-finale.»

Hva mener du? Er det riktig av Klæbo å trekke anken? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

«Prikking» i hendene – Ufarlig, eller et symptom på alvorlig sykdom?

gutt

Se når 4 år gamle Camden tar sine første skritt