Hjem Nyheter Sjokkbeskjed for kvinnen som hevder hun er Madeleine McCann: En prøve er viktigere for henne nå enn DNA-prøvene

Sjokkbeskjed for kvinnen som hevder hun er Madeleine McCann: En prøve er viktigere for henne nå enn DNA-prøvene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Julia Faustyna, som også går under navnene Julia Wendell og Julia Wandelt, skapte internasjonale overskrifter etter å ha hevdet at hun kan være den lille jenta som forsvant mens hun var på en familieferie i Portugal i 2007.

Den 21 år gamle polske kvinnen delte en serie videoer på sosiale medier hvor hun hevdet at hun var Madeleine McCann, den lille britiske jenta som forsvant i 2007 da familien var på ferie i Algarve-regionen sør i Portugal. Madeleine McCann var tre år gammel da hun forsvant.  

Kvinnen gikk under navnet @iammadeleinemccann på en Instagram-konto som senere er deaktivert, her delte hun videoer og bilder med det hun selv mener er likhetstrekk mellom seg og fosrvunnede McCann – blant annet er hun opptatt av at hun har den samme unike irisen på sitt høyre øye.

«Skuddpremie» på 30 000 kroner

Den britiske avisen the Sun skriver at Julia nå får hjelp av privatdetektiven Fia Johansson. Hun fikk hentet Julia over til Los Angeles fra Polen forrige uke etter at Julia begynte å motta trusler og sinte meldinger på nett. En av meldingene skal ha sagt at det var en «skuddpremie» på 30 000 euro på henne, et beløp som tilsvarer mer enn 340 000 norske kroner.  

Både polske og amerikanske myndigheter etterforsker truslene mot Julia som nå bor hjemme hos privatetterforskeren.

– Hun sier dette er første gang hun har opplevd kjærlighet, eller følt tilhørighet i en familie, opplyser Johansson.

Frykter leukemi

Johansson har også sørget for at Julia har avgitt DNA-prøver i USA – blant annet en test som vil fastslå hennes aner. Resultatene ventes i løpet av de neste ukene.

Men det er en langt viktigere test Julia venter prøvesvar på. Overfor avisa hevder Johansson at legene frykter at Julia kan ha leukemi.

Privatetterforskeren sier at Julia har svært dårlig helse, preget av tung astma og smerter i kroppen. Hun hevder også Julia har hatt en barndom preget av omsorgssvikt og misbruk.

Polsk politi avviste påstandene

Ifølge TV 2.no skriver den polske avisen Gazeta, at politiet sier det ikke finnes noe bevis for at kvinnen er Madeleine. 

– Etterforskningen utført av politimennene fra provinspolitiets hovedkvarter på dette stadiet motsier versjonen som denne kvinnen har presentert, sa Paweł Noga fra provinspolitiets hovedkvarter i Wrocław til Gazeta torsdag.

Han var tydelig på at Wandelts versjon kan utelukkes. 

Den polske kvinnen skal samtidig ha uttalt at hun er interessert i å ta DNA-tester for å avklare om det er samme person. 

Familiemedlemmene til Julia Wendell, som har gått ut og hevdet at hun er den savnede Madeleine McCann, er ifølge Edinburgh Live helt knust over påstandene hennes.

– For oss som familie er det åpenbart at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og steniese. Vi har minner, vi har bilder. Julia har også disse bildene, fordi hun tok dem fra familiens hjem sammen med fødselsattesten, samt flere utskrifter fra sykehusjournalen, opplyste familien til den polske 21-åringen i uttalelsen.

De mener påstandene hennes rett og slett er et resultat av Julias brennende ønske om å være populær.

Utviklingen i McCann-saken

Saken står fortsatt uløst, men politiet har gjort en del gjennombrudd den senere tiden. I 2020 ble en 43-år gammel tysk mann er pekt ut som hovedmistenkt bak forsvinningen.

Ifølge CNN har tyskeren tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

Han etterforskes som en mulig drapsmann.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sier politiinspektør Mark Cranwell til Sky News.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com