Hjem Fremhevet Sjokkbeskjeden om Jens Christian Nørve: – Dette har jeg grudd meg til å fortelle

Sjokkbeskjeden om Jens Christian Nørve: – Dette har jeg grudd meg til å fortelle

Jens Christian Nørve, som har vært ansiktet utad for «Åsted Norge» i ni år, avslutter sin rolle som programleder etter høstens sesong.

Etter 200 episoder og utallige timer viet til uløste kriminalsaker, går Nørve videre til en ny og spennende jobb innen krimjournalistikk for TV 2. Det skriver kanalen selv på sine nettsider.

– Jeg har fått en unik mulighet fra TV 2 som jeg ikke kunne si nei til, forteller Nørve.

Han ser frem til å fortsette å jobbe med krimjournalistikk på TV 2s ulike plattformer, selv om han holder detaljene om sin nye rolle hemmelige.

Det blir trist

Nørve innrømmer at det blir tøft å forlate redaksjonen han er så glad i.

– Jeg har ikke sovet mye i natt. Dette har jeg grudd meg til å fortelle. Å forlate redaksjonen jeg er så glad i, kjenner jeg blir virkelig vanskelig, sier han.

Nørve var den første ansatte i «Åsted Norge»-redaksjonen i 2015, og programmet har siden blitt en suksesshistorie.

En halv million seere

Med 17 sesonger bak seg, og et gjennomsnitt på en halv million seere per episode, har «Åsted Norge» blitt et viktig program for å oppklare uløste kriminalsaker.

– Det er jo egentlig galskap. Jeg forlater drømmejobben og de beste kollegaene. Men det er nesten umulig å finne det perfekte tidspunktet å slutte på, sier Nørve. Han understreker at avgjørelsen føles riktig både for ham selv og for programmet.

Hvem skal ta over?

Hvem som skal erstatte Nørve etter hans siste sending i høst, er ennå ikke bestemt.

– Vi skal bruke høsten på å jobbe fram endringene i konseptet, og det er ennå ikke avklart hvem som blir arvtageren til Jens Christian, forteller programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen.

Selv om Nørve slutter som programleder for «Åsted Norge», vil han fortsatt være sentral i TV 2s satsing på krimjournalistikk.

– Det vil bli lagt merke til at det satses på krim i TV 2 i årene fremover, sier han hemmelighetsfullt.

Før han takker av, skal Nørve lede den 18. sesongen av «Åsted Norge» i høst.

TV 2s programredaktør, Trygve Rønningen, roser Nørves innsats og ser frem til å dra nytte av hans kompetanse i nye prosjekter. Hva disse prosjektene innebærer, vil bli avslørt senere i år. Foreløpig er alt fokus rettet mot høstens sesong av «Åsted Norge».

  1. Jens Christian Nørve
  2. Jens Christian Nørve

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com