Advarsel: Støtende innhold! Den siste skrekkvideoen som er sluppet fra IS viser bilder av barn som henretter fanger ved en elv i Irak.

Det har ikke vært mangel på grusomme handlinger fra denne gruppen de siste årene. I denne filmen, som ikke blir publisert her, vises en nådeløs gutt som henretter minst to fanger ved å skyte dem i hodet. Fangene ber for sitt liv til ingen nåde.

De forferdelige bildene stedfester seg tilbake til Speciher massakren ved elven Tigres, forrige år. Denne massakren skal være den største massakren IS har stått for, og rundt 1700 mennesker ble henrettet.

ISISbarn1
Bildet fra filmen viser hvordan barnet må henrette fanger. Foto fra: Mirror

 

Den horrible filmen som nå er publisert på nettet varer i 22 minutter og viser haugevis av irakiske militære personer bli drept. Soldatene holdt til i en militærbase nær Tikrit. IS overtok basen og tok alle soldatene til fange. Unge menn ble stappet sammen på lastebiler hvor de ba for sine liv. De ble kjørt til forskjellige plasser hvor de ble henrettet, de fleste ved denne elven.

 

Det sies at massegravene var så enorme at de kunne bli sett fra verdensrommet. I filmen hører man at flere av fangene forsøker å forklare at de nylig hadde blitt rekruttert og ber om å bli spart. Til ingen nytte…

I April tok allierte styrker tilbake kontrollen over Tikrit. De fant da rundt 600 lik i byen, mens svært mange som ble dumpet i elven er enda ikke blitt funnet.

I filmen som ble publisert forrige lørdag uttaler en uidentifisert leder for IS:

Dette er en advarsel. Jeg sender den til hele verden og spesielt til Rafidha dogs, jeg advarer dere om at vi kommer for å ta dere.

‘Rafidha dogs’ er et begrep IS bruker for å snakke nedlatende om Shia muslimer.

Sunni muslimene som IS består av, praktiserer Jihad og benytter seg av selvmordsbombere, terror og vold hvor målet er en muslimsk stat hvor sharialover skal følges slavisk. Shia muslimene som er minoriteten i midtøsten er de moderate og benytter seg ikke av disse voldlige metodene for å fremme religionen sin.

Fire dager før filmen ble publisert ble 24 menn dømt til døden av en domstol i Baghdad som følge av massakren. De 24 mennene hadde tilstått å stå bak gjerningen, men proklamerte også at de var torturert til å tilstå.

 

Slektninger av de som ble drept i massakren strømmer nå til elven i Irak. Mange av dem har ikke en grav å gå til.

isisbarn2
Ofrene ble skubbet i eleven etter at de hadde blitt henrettet. Foto fra Mirror.

 

Hva tenker du? Hva må til for å få stoppet IS og deres grusomme handlinger? Bruk kommentarfeltet !

[sc:mashshare ][sc:Facebook ]