mandag, mai 25, 2020

Sjokkerende video: Kalvene blir slått, sparket og hoppet på

Mest lest nå

Dyreaktivister i Frankrike har gjort skjulte opptak av mishandling av kalver. Opptakene viser grusomme handlinger utført mot dyrene.

De unge kalvene blir slått, sparket og tråkket på under transporten fra Irland til EU-land som Spania og Nederland. Det er to dyrevernsorganisasjoner, en fransk og en nederlandsk, som har avslørt mishandlingen gjennom skjult kamera. Det skriver Dagbladet.

Dyreaktivistene fulgte med på mer enn 5000 kalver som kom fra Irland til kontrollposten i Frankrike. Her skal dyrene få mat og hvile.


Foto: Foto. L214

Kollapser i smerte

Videoene viser at kalvene blir dratt etter ørene, tråkket på og slått med batonger. Noen dyr blir så sterkt mishandlet at de kollapser i smerte og ikke klarer å reise seg. Det ene videoklippet viser en ansatt som kaster en kalv i gulvet og hopper på den.

«Det er hjerteskjærende å se hvordan disse sårbare dyrene, fortsatt ikke stødige på føttene og fortsatt avhengig av sin mors melk, blir utsatt for forferdelig vold under transport til nederlandske produsenter», sier Nicola Glen, talsperson for den nederlandske organisasjonen «Eyes on Animals» i en pressemelding.

Foto: L214

«Dette er dessverre helt vanlig»

Ifølge den franske organisasjonen L214 Ethique et Animaux, føder kuene i melkeindustrien én kalv hvert år for å holde melkeproduksjonen ved like. Hannkalvene er ikke like ettertraktet, og blir tidlig separert fra sine mødre og solgt til kjøttprodusenter for en lav pris.

Lesley Moffat er direktør ved dyreorganisasjonen Eyes on Animals. Hun sier at dette dessverre er helt vanlig.

«Kalvene er fortsatt ikke stødige til fots, og det tar lang tid å få dem fra A til B. Arbeiderne ender ofte med å dra dem rundt fordi de ikke klarer å stå eller gå ordentlig», sier hun.

Fransk politi har etterforsket saken og mannen på videoen skal ha blitt arrestert.

Du kan selv se videoen nedenfor. Vi advarer mot sterke bilder. 

Følg Sosialnytt på Google News!

129,734FansLik
1,352FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter