Hjem Nyheter Sjokkfunn i Østerrike: Seks britiske barn under fem år reddet fra en kjeller

Sjokkfunn i Østerrike: Seks britiske barn under fem år reddet fra en kjeller

Seks angivelig britiske barn, som alle er under fem år, ble funnet i en forlatt vinkjeller i Østerrike. Kjelleren var skjulested for en 54 år gammel østerriker som sies å være besatt av konspirasjonsteorier, og hans 40 år gamle kone.

Barna ble ifølge den britiske avisa Daily Mail oppdaget på skjulestedet i den lille landsbyen Obritz etter at politiet brøt seg inn i kjelleren ,etter at mannen tidligere hadde gått til angrep på to ansatte i kommunen med pepperspray. Skjulestedet var ikke godkjent til boligformål.

Etter at barna ble funnet har Erich Greil, varaordfører i den lille landsbyen med rundt 500 innbyggere, sagt at mannen en gang hadde fortalte ham at han hadde ti barn, og at han ville ha «en kjeller for hvert barn».

Den pågrepne mannen skal ha vært en såkalt ‘Reichsbürger’, en gruppe høyreekstreme som mener det tyske keiserriket fortsatt eksisterer slik det gjorde før andre verdenskrig, og den nåværende tyske staten er ikke noe mer enn en administrativ konstruksjon.

Der Fund von sechs Kindern in einem Weinkeller in Obritz hat am Donnerstag die Behörden alarmiert. Zwei Beamte wurden…

Posted by ORF Niederösterreich on Saturday, January 28, 2023

Det antas at familien, som besto av ekteparet og de seks barna har bodd i kjelleren. Barna var i alderen syv måneder til fem år gamle.

De siste ukene har sosialtjenesten har mottatt flere henvendelser fra bekymrede naboer som har fortalt at de har hørt barnestemmer.

Politiet aksjonerte etter mannen angrep med pepperspray

I en uttalelse fra politiet heter det at mannen angrep to sosialarbeidere med pepperspray torsdag ved 15-tiden. Mannen skal deretter ha forskanset seg i bygningen. Deretter ble Politiet tilkalt, og mannen ble senere pågrepet.

Da politiet gikk inn i kjelleren, fant de seks barn sammen med flere våpen.

Kjellerne var renovert, og det var satt inn dører og vinduer. Det var også lagt inn vann og elektrisitet og kjelleren var også utstyrt med overvåkingskameraer. Men politiet sier ifølge Daily Mail at kjelleren hadde mangelfulle sanitærforhold og ikke kunne ansees som et sted som var egnet for barn.

Lokalbefolkningen har beskrevet den pågrepne 54-åringen som en flink mann, men har samtidig også påpekt at han var knyttet til konspirasjonsteoretikergrupper.

Politikilder den britiske avisa the Telegraph har snakket med sier at barna ikke var innelåst eller forsømt. Det er heller ingen ting som tyder på seksuelle overgrep.

Men ettersom det er mangelfull dokumentasjon rundt barnas identitet har de blitt tatt hånd om av myndighetene. I Østerrike er det lovmessig krav om at alle fødsler registreres hos de lokale myndighetene, men ingen av de fem barna er registrert. Foreldrene skal ha forklart dette med at alle de fem barna skal ha blitt født i Storbritannia, hvor faren deres skal ha jobbet.

Hva som skjer videre med barna er uvisst. Det er heller ikke klart hvilken fortsettelse saken får for ekteparet. Men den pågrepne mannen må nok i alle fall belage seg på å svare på hvorfor han brukte pepperspray mot kommunalt ansatte.

Var Reichsbürger

Den arresterte mannen skal ha vært en Reichsbürger. Det er den samme bevegelsen som skapte sjokkoverskrifter i desember, da tysk politi gjennomførte en storaksjon og pågrep minst 25 personer som er siktet for å ha planlagt å gjennomføre et statskupp i Tyskland.

52 personer ble siktet i saken, blant dem tidligere elitesoldater, et tidligere medlem i Forbundsdagen som representerer det høyreekstreme partiet AfD (Alternativ für Deutschland) og en tysk prins.

Heinrich XIII er tidligere blitt utstøtt fra resten av adelsslekten, som har omtalt han som «en forvirret, gammel mann». I Tyskland er han kjent som en prominent konspirasjonsteoretiker.

Planene skal ha gått ut på å storme Forbundsdagen i Berlin og å ta parlamentsmedlemmer som gisler, for så deretter å innføre et nytt statsoverhode i Tyskland.

Prins Heinrich XIII var tiltenkt rollen som statsoverhode, og  terrornettverket som har forbindelser til den nynazistiske Reichsbürger-bevegelsen skal ha hatt vært i planleggingsfasen om å sette inn en ny regjering.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com