Hjem Kjendisnytt Sjokkmelding: Kong Charles har fått kreft

Sjokkmelding: Kong Charles har fått kreft

Etter å ha gjennomgått en prosedyre for å behandle en forstørret prostata sist måned, avslørte Buckingham Palace på mandag at kong Charles, 75, har kreft.

«Under Kongens nylige sykehusinngrep for godartet prostataforstørrelse, ble det notert et separat bekymringsverdig problem. Påfølgende diagnostiske tester har identifisert en form for kreft,» sier palasset i en uttalelse.

«Hans Majestet har i dag begynt en tidsplan for regelmessige behandlinger, hvor han har fått råd fra leger om å utsette oppgaver med offentlig eksponering. Gjennom denne perioden vil Hans Majestet fortsette å utføre statlige forretninger og offisielt papirarbeid som vanlig,» heter det i uttalelsen..

Charles, som ble konge i september 2022 etter sin mors død, dronning Elizabeth, har begynt med behandling, og ønsker å komme tilbake til full tjeneste så snart som mulig.

«Kongen er takknemlig for sitt medisinske team for deres raske inngrep, som ble gjort mulig takket være hans nylige sykehusinngrep. Han er positiv til behandlingen og ser frem til å returnere til full offentlig tjeneste så snart som mulig,» heter det videre i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Kong Charles
Kong Charles har fått kreft. Foto: Skjermdump Youtube

«Hans Majestet har valgt å dele sin diagnose for å forhindre spekulasjon og i håp om at det kan bidra til offentlig forståelse for alle de rundt om i verden som er berørt av kreft.»

Kongen skal ha informert også sine søsken, Prinsesse Anne, Prins Andrew og Prins Edward, før nyheten ble offentliggjort.

Søndag ga kongen ingen indikasjon på diagnosen da han ble avbildet smilende og vinket til tilskuere mens han deltok på en gudstjeneste med Camilla.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,1872,463248″]

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com