Hjem Viralt Sjokoladefans oppdager hva Twix faktisk betyr – Dette er den skjulte meldingen som er gjemt i logoen

Sjokoladefans oppdager hva Twix faktisk betyr – Dette er den skjulte meldingen som er gjemt i logoen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Twix ble kalt Raider i Belgia, Frankrike, Nederland, Portugal, Tyskland og Østerrike i mange år før navnet ble forandret i 1991. I Norge var det først i år 2000 navnet ble endret for å  matche det internasjonale merkenavnet.

Etter at det oppsto en debatt rundt Twix-navnet på Twitter, har morselskapet Mars ifølge the Mirror rykket ut og bekreftet at merkenavnet ikke bare ble plukket ut av løse luften – det har faktisk en smart betydning. Og ikke nok med det. I logoen til den ikoniske godbiten som er laget av karamell, kjeks og sjokolade skjuler det seg også en liten vri. Det er bare å se etter neste gang du er på butikken…

Til tross for at Twix er en av de mest solgte sjokoladene gjennom tidene, er det svært mange som ikke har fått med seg at navnet ikke bare er oppdiktet – men at det faktisk er en forkortelse for noe. Og når du hører hva det står for så skjønner du nok også hvorfor du ikke bare kan kjøpe én slik godbit.

En Twix-fan spurte nylig produsenten på Twitter (X) om det han hadde lært om navnets opprinnelse var sant.

«Jeg leste at «Twix» er forkortelse for twin biscuit sticks (tvilling-kjekspinner). Kan dere bekrefte eller avkrefte dette?», spør sjokolademerkets fan.

Twix svarte at det nesten er riktig, men ikke helt. De presiserte at «Det er en forkortelse for twin stix», altså tvillingpinner på norsk. Ikke rart de ikke bare selger pakker med én da?

Flere Twitter-brukere uttrykte sin overraskelse over å finne ut at navnet ikke bare var oppdiktet.

«Du tror du vet alt, og så…», er det en som sier.

Men det er ikke alt: Det er kanskje mer ved denne populære sjokoladen som du ikke har fått med deg enn at navnet faktisk er en forkortelse for noe: I Twix-logoen er det nemlig også en skjult melding som du kanskje ikke har lagt merke til?

I prikken over I’en i «Twix», er det noe som ser ut som en pauseknapp. Det er to vertikale linjer ved siden av hverandre. Symbolikken daterer seg tilbake til tidlig 2000-tall da sjokoladeprodusenten kjørte en reklamefilm for Twix der slagordet var «Need a moment», altså trenger en pause…

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com