in

Sju år gammel gutt stuper uti bassenget og redder treåring

Foto: privat

En syv år gammel gutt fra Sacramento i California stupte rett uti et to meters dypt basseng for å redde en treåring fra å drukne.

Massiah Browne var ute med et familiemedlem for å bade i bassenget ved leilighetskomplekset deres da han la merke til en fremmed liten gutt som lå med munnen og øynene åpne på bunnen av bassenget.

Massiah levde opp til navnet sitt og stupte ifølge Daily Mail resolutt ned i vannet og reddet på mirakuløst vis livet til den enda yngre gutten.

I et intervju med Good Morning America forteller Massiah som har tatt svømmetimer siden han var ung om det heroiske øyeblikket.

– Jeg lekte bare i bassenget og så så jeg en gutt på bunnen av bassenget så jeg dro ned for å hente ham, sier sju-åringen som var i bassenget sammen med slektningen Savannah på ni år.

Syvåringen hylles som en helt etter at han reddet livet til en 3-åring. Foto: Instagram / Privat

Massiahs mor, Tiara Delvalle, skyndtet seg raskt fra leiligheten i nærheten og over til bassenget etter at andre slektninger som var sammen med barna fikk varslet henne om den skumle episodenm.

Massiah forteller at han så en gutt med med munn og øyne vidåpne før han stupte ned i det to meter dype bassenget og halte den lille gutten opp til overflaten.

Ni år gamle Savannah kom deretter til unnsetning og hjalp til med å trekke den tre år gamle gutten ut av bassenget før de to barna fikk varslet voksne som ringte ambulansen.

En talsperson for Sacramento brannvesen bekrefter ifølge avisen overfor ABC News at førstehjelpspersonell mottok en telefon fra leilighetskompleksets basseng 19. juli.

Da ambulansen ankom, var vitner til Massiahs redningsaksjon i gang med å utførte hjerte- og lungeredning på den bevisstløse gutten. Den livsviktige førstehjelpen gjorde at gutten kort etter pustet selv.

Talspersonen forteller at det lille barnet ble brakt til sykehuset i «kritisk tilstand » og fikk avansert livstøtt fra nødetaten som kom til stedet.

Treåringen har siden blitt helt frisk, noe moren hans har kalt et «mirakel».

For å forhindre drukningsdød eller ikke-dødelige drukning, anbefaler American Academy of Pediatrics konstant og oppmerksomt tilsyn av voksne når barn er i og rundt vann, samt bruk av redningsvest blant barn og voksne, et bassenggjerde rundt hele bassenget som er minst 120 cm høyt – og foreldre og voksne med tilsyn til barn bør begrense barnas tilgang til bassenger uten tilsyn.

Den lille gutten er naturlig nok takknemlige for sjuåringens heltemot. Massiahs foreldre – Tiara og den tidligere olympiske bokseren Marcus Browne – forteller at sønnen deres «svømmer som en fisk» men legger også til at de knapt kan fatte hvor tappert han handlet da han reddet den lille gutten.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

prins george

Dronning Elizabeths vakre hyllest til barnebarnet George på ni-årsdagen

Legen om den totalt usannsynlige graviditeten: – Om hun hadde spilt Lotto ville hun vært en meget rik dame