Hjem Familie 7 ting i livet som viser hvor viktige besteforeldre er

7 ting i livet som viser hvor viktige besteforeldre er

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Besteforeldre har gjerne mye tid og kunnskap – og de er ofte glade i å gi dette videre til den oppvoksende generasjonen.

Gleden barn har av et godt forhold til besteforeldrene sine trekkes ofte frem. Ron’s Project har trukket frem noen forhold som trolig vil være kjent stoff for alle som har eller har hatt et godt forhold til bestemor og bestefar.

1. Besteforeldre fremmer lykke

En studie publisert i The Gerontologist av forskerne Sara Moorman og Jeffery Stokes forteller oss hvor viktig besteforeldre er for lykke.

Forskerne så på effekten av solidariteten mellom besteforeldre og voksne barnebarn. Studien konkluderte med at et godt forhold mellom besteforeldre og barnebarn resulterte i lavere snitt av depressive symptomer hos både besteforeldre og barnebarn.

2. Besteforeldre er gode til å lytte

Foreldre er ikke noen nøytral part når det går en kule varmt i familielivet. Etter at barn har kranglet med mamma eller pappa, kan de lufte det med nettopp bestemor og bestefar.

Besteforeldre gir ofte råd, og de serverer gjerne rådene på en måte som et barnebarn er mer tilbøyelig til å lytte til, enn om det samme rådet kommer fra en forelder det nylig har kokt over for.

3. Besteforeldre gir oss et forhold til røttene våre

Å lære om familiens fortid og kultur bidrar til å gi oss røtter, og det gir oss en historie å se tilbake på. Besteforeldre er koblingene som forbinder oss til det deres forfedre ga til dem.

Tenk bare på de italienske bestemødrene på YouTube som nå er i sving med å lære hele verden å lage pasta fra bunnen av.

4. Besteforeldre kan gi livslærdom

Om du noen gang har blitt sittende og lytte til livsvisdom fra en besteforelder, vet du hva vi mener. Det er ikke alltid like kjekt å lytte til, men det er ikke dumt å høre etter: Besteforeldre har nemlig sett mye av livet – og er villige til å dele det for at barnebarna skal bli litt klokere!

5. Besteforeldre betyr gjensidig vennskap

Barn elsker å bli skjemt bort av bestemor og bestefar. Og bestemor og bestefar elsker å skjemme bort barnebarna.

Studier viser at barn som har involverte besteforeldre i livene sine generelt synes livet er bedre enn de barna som ikke har det.

6. Besteforeldre gir stabilitet

Ting rundt oss endres av og til hurtig. Å ha en solid støtte i livet har vist seg å gi barn større trygghet på egen identitet, og det gir barna noe de kan falle tilbake på om de opplever noe traumatisk som skilsmisse eller død.

7. Besteforeldre lærer oss å være mindre selvhøytidelige

Når alderen setter inn tvinges man til å forsone seg med sine mangler. Alle over en gitt alder har vel opplevd å døse av litt på sofaen – igjen!

Besteforeldre viser oss at det er humor i de små tingene i livet. Vi blir gamle, og besteforeldrene våre er der og ler av prosessen for oss.

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com