Hjem Familie Sjuåring klatret inn vinduet i brennende hus og reddet lillesøsterens liv

Sjuåring klatret inn vinduet i brennende hus og reddet lillesøsterens liv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er vel få ting her i verden som er så skremmende å tenke på som en boligbrann, spesielt siden konsekvensene ofte er så store. Brenner boligen ned, mister man som regel alt man eier. Har man en god forsikring kan det meste heldigvis erstattes, med mindre det går menneskeliv.

Heldigvis har antallet omkomne i boligbranner gått betraktelig ned de siste årene. Boligene er blitt bedre, folk er blitt flinkere til å installere gode varslingssystemer, og ikke minst på grunn av heltemodig innsats dersom uhellet først skulle være ute.

Syv år gamle Eli fra Tennessee, USA, er en slik helt, da han 8. desember i fjor klatret inn i det brennende huset til familien og reddet ut den 22 måneder gamle lillesøsteren Erin. Nå hylles han verden over for den tapre innsatsen, men selv synes han ikke det var noe spesielt.

– Jeg trodde egentlig ikke jeg ville klare det. Jeg var redd, men ville heller ikke søsteren min skulle dø, forteller Eli i et intervju med CNN.

Luktet røyk

Det var den 8. desember i fjor den lille familien på tre barn og to voksne bestemte seg for å legge seg tidlig. Etter å ha lagt barna til sengs gikk foreldrene, Nicole og Chris Davidson selv og la seg. Da var klokken rundt halv ni om kvelden, og alt var helt rolig i det lille hjemmet.

Men det skulle ikke vare lenge, for etter bare noen få timer våknet Nicole og kjente en lukt hun alltid hadde fryktet. Det luktet røyk, og med en fortid innen brannvesenet visste hun at det måtte handles hurtig. Hun fikk vekket ektemannen og barna, og evakuerte huset. Men på grunn av den tykke røyken kunne de ikke komme inn på det siste barneværelset. Der hvor 22 måneder gamle Erin lå og sov. Helt uvitende om det skremmende dramaet for foregikk utenfor døren til rommet hennes.

Klatret gjennom vinduet

Vel utenfor løp Chris rundt huset for å se om han kunne klatre inn gjennom vinduet til Erin og redde henne ut den veien, men vinduet var for høyt oppe, og brannen utviklet seg nå så fort at han visste han ikke ville rekke å lete etter en stige før hele huset ville være overtent.

Da var det de fikk ideen om å løfte opp Eli, og la ham hente lillesøsteren. De vurderte situasjonen, og siden også Chris hadde en fortid fra brannvesenet bestemte de seg for å forsøke. Hurtig fikk han løftet Eli opp til vinduet, og uten å nøle klatret han inn, hentet lillesøsteren, og bar henne tilbake til vinduet. Der sendte han først ut lillesøsteren, før han selv klatret ut igjen.

Da brannvesenet ankom noen minutter senere sto hele huset i flammer, men den lille familien var trygg. Takket være Elis heltemodige innsats.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com