Hjem Nyheter Skadeskutte reinsdyr med knust kjeve ryster politiet – nå ber de publikum om hjelp

Skadeskutte reinsdyr med knust kjeve ryster politiet – nå ber de publikum om hjelp

Del
X

Politiet mistenker at ett eller flere dyr skal ha blitt skutt på med rifle på sommerbeite på Storvikhalvøya i Nordreisa.

Det skriver politiet selv på nettsiden sin i dag.

Politiet beskriver situasjonen på følgende måte:

«Ett av dyrene var stygt skadeskutt ved at kjeven var helt knust. Dette med den følge at dyret har gjennomgått store lidelser og ikke hadde noen mulighet til å ta til seg mat eller vann.»

Foto: Politiet

Ber om hjelp

Politiet har mottatt anmeldelse i saken og har startet etterforskning. Nå ber de publikum om å komme med informasjon, dersom man vet noe om saken. I følge politiet skal skadeskytingen ha skjedd i løpet av de siste 2-3 ukene.

Om du vet noe om hva som kan ha skjedd med reinsdyrene må du ta kontakt med politiet på telefon 02800 / 77796000.

Vanskelig å vite om rein er skadeskutt 

Itromsø har tidligere skrevet om reineier Johnny Mathis Sara som opplevde at flere av reinsdyrene hans var skadeskutt. Han fortalte den gang at det ikke er lett å vite om en rein er skadeskutt. I hans tilfelle var det atferden til dyrene som gjorde han oppmerksom.

– For å se etter skuddsår må man slakte reinen, og det er jo ikke noe jeg ønsker å gjøre uten å være sikker. Når dyr blir skadeskutt kan de få indre blødninger og med det pines i hjel, sa han til Itromsø.

Vi håper flest mulig tar oppfordringen til politiet og deler denne saken. Kanskje kan det føre til at noen med informasjon om hva som har skjedd kan tipse politiet slik at de får løst saken. 

Trykk på deleknappen under artikkelen! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com