Hjem Reise Skal du på fjellet i påsken må du passe på disse fem tingene

Skal du på fjellet i påsken må du passe på disse fem tingene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Påsken nærmer seg og nær 1,2 millioner oppgir at de skal utnytte den siste snøen på hytta eller fjellet. Her er fem tips for en trygg påske til fjells.

Nær 30 prosent, tilsvarende vel 1,2 millioner nordmenn, oppgir at de skal utnytte den siste snøen på hytta eller fjellet denne påsken. Det viser en undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

– Mange ser frem til å tyne ut siste rest av vinteren – enten det er langrenn aller alpint. Nå står også topptursesongen for tur. Det er bare og fine veier flere steder i lavlandet, men på fjellet kan det fortsatt være snø og is. Så la vinterdekkene stå på til etter påsken, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind. 

Relatert: 10 flotte påsketurer i norsk natur

Ikke overraskende er det flest i Trøndelag og de nordligste fylkene som oppgir at det blir ski i påsken, hvor det fortsatt vil være mye snø, tross sen påske. 

Dette bør du tenke på for å få en best mulig påske på fjellet og i skisporet:  

 • Pakk bagasjen i bilen riktig: Skadeforebygger Hoftsad-Nielsen råder alle til å sørge for at løse gjenstander er godt festet og sikret i bilen. Husk også fri sikt bakover, så pakk heller i bredden enn i høyden. Sjekk at skiboksen er skikkelig lukket og helst låst.
   
 • Når du er i eller utenfor preppet bakke: Er det lenge siden du stod på nedoverski, kan det være at skiferdighetene ikke er like gode som før. Velg rett farge på nedfarten, og ta det med ro slik at du unngår scootertransport med Røde kors eller knokkelekspressen hjem fra alpene.
    
 • Behold vinterdekkene på: Det er allerede bar asfalt mange steder, men det kan være snø på fjellet og smeltevann i veiene som fryser til is på natten. Sørg for at bilen er riktig skodd. Skulle noe skje kan du risikere  ikke bare å skade bilen, deg selv og andre – men du kan også få mindre igjen på forsikringen dersom du ikke har tatt dine forhåndsregler, sier skadeforebyggeren. 
    
 • Husk solkrem: Høyfjellssola kan være skummel, så bruk solkrem med høy faktor.
 • Sett deg inn i fjellvettreglene: Vis hensyn i skiløypa og til andre rundt deg. 
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com