mandag, juni 1, 2020

Skal vi danse-Lillian åpner opp om den skjulte sykdommen

Mest lest nå

Lillian Aasebø (27) fra «Skal vi danse», syns det er vanskelig å snakke om sykdommen. Men det hjalp henne veldig å åpne opp.

Lillian Aasebø har vært med i flere sesonger av det populære danseprogrammet. I år danset hun med Adrian Sellevoll. Paret røk ut for noen uker siden.

«Jeg har en sykdom som heter alopecia areata. Det er forskjellige grader av sykdommen, men for meg betyr det at jeg tidvis mister håret på hodet», sier Lillian til TV 2.


Mens noen mister alt håret, inkludert kroppshår, øyenbryn og så videre, mister noen håret flekkvis på hodet i perioder. Det kan gi store skallede områder, slik det er i Lillians tilfelle.

Holdt det hemmelig i 15 år

Nå har proffdanseren delt historien sin på nettsiden til The Human Aspect. Det syntes hun var vanskelig.

«Det er jo vanskelig, men bare fordi jeg ikke er vant til å snakke om personlige ting. På en annen måte, så er jo dette noe jeg har levd med i 15 år. Jeg var mye skjørere i ungdommen. I puberteten var det noe som preget meg veldig, men kanskje mest fordi jeg holdt det hemmelig», sier Lillian.

Syns det var ekkelt

«Jeg syns det var ekkelt og tenkte at det bare var gamle mennesker som mistet hår. Men med en gang jeg snakket med andre om dette, så innså jeg at det var flere som hadde sykdommen. Da følte jeg meg ikke alene lenger», sier Lillian.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Ny uke 💫 #skalvidanse 📸 @c_ingebrigtsen

Et innlegg delt av Lillian Aasebø (@lillianaasebo)

Nå håper hun at flere tør å åpne opp og snakke om problemene sine.

«Hovedbudskapet mitt er at vi må åpne oss mer. Uansett hva du sliter med, så føles det bedre å snakke om det. For meg hjalp det mer å være ærlig om sykdommen min, enn hårspray som dekker hårflekker noen gang har gjort», sier hun.

Nedenfor kan du høre intervjuet med «The Human Aspect».

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter