lørdag, januar 23, 2021

«Skal vi danse»-profil forteller hvordan det er å leve med hiv

Mest lest nå

Den svenske danseren Tobias Karlsson (43) ble for alvor kjent for oss nordmenn da han deltok i «Skal vi danse» som dansepartneren til Triana Iglesias (37) i 2009 og Cecilie Skog i 2010. Nå forteller han åpenhjertig om hvordan det er å leve med hiv.

Det var i september ifjor at Karlsson fortalte om sykdommen sin til det svenske magasinet QX. Etter å ha følt seg dårlig over tid bestemte han seg for å ta en hiv-test, og den slo positivt ut.

Tobias Karlsson holdt lenge tett om sykdommen som han fikk i 2016, før han åpnet seg opp i fjor.


Han fortalte til det svenske magasinet om hvordan det var å få beskjeden. I det øyeblikket stoppet verden opp.

– Jeg gikk inn til sykepleieren og tok en 20 minutter lang test. Når resultatet kommer, sier hun: «åh, dette ser ikke så bra ut». Hun hadde jobbet der i mange år, men aldri opplevd et positivt resultat. Denne testen var 99 prosent sikker. Der og da stoppet verden opp for meg, sa Karlsson.

Men selv om beskjeden var tung å fordøye, trives Karlsson med hvem han er og hvordan livet har blitt.

– Jeg har det veldig bra. Jeg føler meg jævlig sterk, og det er derfor jeg orker å fortelle det. Det høres kanskje rart ut, men jeg vil heller ha hiv enn diabetes. Den jeg er i dag, er en mye bedre versjon av meg enn den jeg var for tre år siden. Jeg har omfavnet alt jeg har vært gjennom, med mobbing, seksualitet – og nå hiv, sier danseren.

Forvirrende år

Nå har det snart gått ett år siden Karlsson åpnet opp om sykdommen.

I et intervju med svenske Aftonbladet forteller Karlsson om et forvirrende år.

– Det har vært et veldig forvirrende år. Men det har også vært spennende å gjøre dette, og jeg ville virkelig fortelle om det. Det føltes som at jeg var i et slags skap for andre gang. Det var kjempedeilig, men også krevende å gjøre det, sier han.

Videre forteller danseren at han har fått mange positive tilbakemeldinger, og at det slettes ikke føles som å leve med en dødsdom.

– Jeg har fått så mye kjærlighet, det er helt utrolig. Det er veldig snilt. Det er ingen forskjell å leve med hiv i dag. Det er fantastisk at man har kommet så langt med medisinene, men også at folk har fått opp øynene og innsett at det ikke er en dødsdom lenger, forteller Karsson til den svenske avisen.

Tidligere har den svenske danseren uttalt til svenske Hänt at det nesten ble umulig å holde på hemmeligheten.

– For meg var det så viktig å fortelle det fordi jeg følte at jeg løy for meg selv. Hver gang det ble snakk om hiv kjentes det ut som at jeg hadde et trumfkort på hånda som jeg måtte velge om jeg skulle spille med. Fortelle eller ikke. Derfor ville jeg fortelle dere slik at jeg ikke ville føle at jeg satt på en hemmelighet, sa han.

Nedenfor kan du se et intervju med Tobias hvor han forklarer mer om hvordan det var å få diagnosen og hvordan det er å leve med hiv.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter