Natt til søndag kan være siste gang du stiller klokken.
To ganger i året har vi diskusjonen, skal klokken stilles frem eller tilbake? Selv om vi har gjort dette i årevis, første gang i 1916, er det nesten ingen som husker hvilken vei klokken skal stilles når det skal gjøres.
Vil ikke ha ordningen lenger
Like sikkert som diskusjonen rundt det å stille klokka kommer hvert år i mars og oktober, har man nå begynt å diskutere hele ordningen med å skulle stille klokken i det hele tatt. Mange mener det er en avlegs ordning, og ingen er avhengige av den ekstra timen med lys, hverken i forbindelse med jobb eller i hverdagen lenger.
Derfor har EU i sommer gjennomført en større undersøkelse om hvorvidt folk ønsker å beholde ordningen med midlertidig endring i tiden hver sommer, eller om man skal holde seg til en fast tidsregning og droppe hele problematikken med å stille klokkene våre.
EU-parlamentet har gått inn for at dette blir siste gang vi stiller klokka, og Næringsminister Thorbjørn Røe Isaksen mener at Norge bør følge det samme systemet som resten av Europa.
Vil ha digital avstemming
Næringsministeren forteller til NRK at vi bør ha en folkeundersøkelse for å få klarhet i hva majoriteten av nordmenn ønsker.

Røe Isaksen ønsker at folket skal få bestemme. Foto: skjermdump/youtube
– Vi har sett til andre land som allerede har hatt nettavstemninger og innbyggerundersøkelser. Å gjøre noe sånt uten å bruke for mye penger, tror jeg kan være en god idé, sier Røe Isaksen.
Søvnforsker med klar tale
Søvnforskeren Ståle Pallesen er ikke i tvil. Han forteller til NRK at dagens ordning virker mot sin hensikt fordi mange har problemer med å tilpasse seg overgangen når vi stiller klokken.
– Vi søvnforskere mener at det beste for søvnen er å få relativt mye lys tidlig på dagen og ikke så mye lys sent på dagen. Sett fra et slikt perspektiv, så mener jeg at permanent vintertid vil være det beste, sier han.
Hva mener du? Trykk på deleknappen dersom du er enig med søvnforskeren og ønsker at vi får en slutt på sommer og vintertid!