in

Birgit Skarsteins lillesøster fikk nok – tar et oppgjør med nettrollene

birgit skarstein og lillesøsteren

Lørdag kveld var det premiere på den 16. sesongen av Skal vi danse, og paralympics-utøver Birgit Skarstein (31) var blant årets 12 dansepar. Sammen med dansepartner Philip Raabe (20) fikk hun kveldens høyeste dommerpoeng.

Skarstein, som er programmets aller første deltaker i rullestol, har vært åpen om at hun i forkant av premieren har mottatt hets fra folk som mener hun ikke har noe på et dansegulv å gjøre.

Birgitte Skarstein
Foto: Birgit Skarstein / Instagram

Blant kommentarene på Facebook som TV2 har gjengitt har man kunne lese meninger som: «Her er det vel allerede satt en vinner Birgit Skarstein det er jo både vakkert og politisk riktig» og «Enda en gang må de ha en som kommer til å få masse sympatistemmer».


Les også: Birgit Skarsteins revansje i Skal vi danse: – Det var helt sykt, jeg trodde nesten ikke det var sant

Birgit Skarstein var også ute i media før lørdagens premiere og proklamerte at hun ikke ville ha noen særbehandling fordi hun sitter i rullestol.

– Jeg forstår at folk spør om disse tingene, men jeg skal på ingen måte ha noe «free pass». Dommerne skal være like strenge med meg som med de andre. Det er også derfor vi øver så mye, for at det skal sitte teknisk og se bra ut, sa hun til Se og Hør.

– Tenk over hvilke ord du bruker og måten du snakker om andre

Hetsen i forkant av «Skal vi danse» har fått lillesøster Anne Christine Røkkum Skarstein til å reagere. Lørdag ettermiddag, i forkant av programmet, skrev 29-åringen et lengre innlegg på sin Facebook-profil for å ta et oppgjør med nettrollene.

Det er få ganger jeg uttaler meg om hva jeg hører eller leser, for har man en søster som er en offentlig person så må…

Posted by Anne Christine Røkkum Skarstein on Saturday, September 5, 2020

Hun forteller at hun er sjokkert, trist og ikke minst forbanna når hun leser hva folk skriver og når Birgit forteller hva folk får seg til å sende i private meldinger til henne.

«Det er få ganger jeg uttaler meg om hva jeg hører eller leser, for har man en søster som er en offentlig person så må man også venne seg til at alt man leser ikke alltid er like positivt.
MEN!! Når jeg som søster og medmenneske sitter å leser visse kommentarer til voksne folk føler jeg nå et behov for å si noe!,»
skriver lillesøsteren.

Videre skriver hun at blant hetsen paralympics-utøveren har fått høre er ting som at «rullestolbrukere kan ikke danse», «Du har ingen ting på skal vi danse å gjøre fordi kroppen din ikke er fin å se på», «du vil kun få sympatistemmer», «mennesker i rullestol har ingen ting på tv å gjøre» og  «Det hadde vært bedre om du avsluttet dit eget liv….»

«Tenk at mennesker kan få seg til å skrive slikt til andre.. at de også kan skrive slikt offentlig, slik at barn og unge rundt omkring i Norge også kan få lese at de ikke er gode nok. At de aldri vil kunne danse, og at vi lever i et samfunn hvor de ikke hører hjemme og det beste hadde vært om de ikke hadde eksistert.», skriver Anne Christine.

– Det er alltid folk som vil ha sin mening om henne og det hun sier, og det har jeg klart å la passere, men nå er folk mye styggere. Og det er ekstra provoserende at det skjer bare fordi hun skal gjøre noe så fint, artig og uskyldig som å danse. Det er så dumt, og jeg blir så sint, sier Røkkum Skarstein ifølge TV2.

Røkkum Skarstein oppfordrer alle som skal se «Skal vi danse» til å bruke to sekunder på å tenke over hvilke verdier og holdninger man ønsker å videreføre til barna.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jonatan dro til Nepal for å redde unge jenter fra bordeller. Nå ønsker han at du leser dette

Anita Hegerland

Anita Hegerland røk ut av Stjernekamp – deler rørende beskjed